Visas vasaras garumā Olimpiskā centra “Ventspils” vienā no diviem tenisa kortiem aktīvi norit laukuma pārbūves darbi, kurus veic SIA “Būvfirma INBUV”.

Tenisa korts ar diviem laukumiem, kurā pašlaik norit pārbūve, ekspluatācijā tika nodots 2002. gadā. Pārbūves laikā ir noņemtas vecā seguma visas kārtas 75 cm dziļumā un uzklāts jauns segums. To veido asfaltbetona slānis, uz kura uzklāts amortizējošs un triecienus absorbējošs gumijas slānis. Pateicoties šim slānim, jaunie tenisa laukumi būs īpaši piemēroti tieši bērnu treniņiem un turnīriem, jo labāk aizsargās no traumu gūšanas. Noslēdzošo, virsējo slāni veidos 7 akrila kārtas.

Tenisa kortam izbūvēta jauna lietus ūdens novadīšanas sistēma un energoefektīvs apgaismojums. Iegādāts arī jauns tenisa spēles aprīkojums un drīzumā tiks uzstādītas jaunas tribīnes. Tenisa korts pēc pārbūves ir paplašināts, izbūvējot nepieciešamās drošības zonas un būs atbilstošs starptautiskām prasībām. Pēc būvniecības darbu pabeigšanas jaunais tenisa korts tiks svinīgi atklāts ar bērnu tenisa turnīru.

Olimpiskā centra “Ventspils” stadionā ir izbūvēti divi tenisa korti, kopā ar četriem laukumiem. Būvniecības darbu laikā tenisisti var turpināt izmantot otru tenisa kortu, kurš tika atjaunots 2013. gadā, kā arī tenisistiem ir pieejams Vieglatlētikas manēžā esošais tenisa laukums.

Kopējās tenisa korta pārbūves izmaksas ir 171 000 EUR.  Projekta īstenošana ir līdzfinansēta no valsts budžeta līdzekļiem. Projekts realizēts par LR Izglītības un zinātnes ministrijas finansējumu valsts nozīmes sporta attīstības projektu īstenošanai – Olimpiskā centra “Ventspils” attīstībai 2018. gadā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: