12. augustā, stāvlaukumā aiz Ventspils Piedzīvojumu parka notiks riteņbraukšanas pasākums visai ģimenei „Bērnu rallijs 2018”. „Bērnu rallijs” ir izglītojošs un sportisks pasākums, kas sniedz iespēju izkopt iemaņas, kuras vajadzīgas velobraucējam, lai droši piedalītos ceļu satiksmē.

Sacensību dalībniekiem ir iespēja startēt gan trīs grupās individuāli (A=2011.–2012. gados dzimušie, B=2008.-2010. gados dzimušie, C=2004.-2007. gados dzimušie), gan komandu grupā, kur viens dalībnieks ir vecumā līdz 14 gadiem, otrs – vecumā no 15 gadiem.

Dalībnieki veiks posmus, kuros jāpierāda iemaņas šķēršļu trasēs, stūrējot velosipēdu, velokartu un tiem radniecīgu pārvietošanās līdzekli, kā arī jāspēj atrisināt dažādi ar ceļu satiksmi saistīti teorijas uzdevumi. Sacensībām sagatavoties nepieciešams jau laikus, atkārtojot praktiskās braukšanas iemaņas un ceļu satiksmes noteikumus.

Organizatori atgādina, ka sacensību laikā izmantot savus velosipēdus varēs tikai tad, ja tie būs tehniskā kārtībā, pasākuma laikā varēs izmantot arī organizatoru nodrošināto inventāru.

Reģistrēties sacensībām nepieciešams jau savlaicīgi tīmekļa vietnē www.berniem.csdd.lv – “Bērnu rallijs” konkursa sadaļā, iepazīstoties detalizētāk ar sacensību nolikumu.

Visas dienas garumā notiks arī pitstopi jeb brīvā laika pavadīšanas aktivitātes, kurās aicināti piedalīties ne tikai sacensību dalībnieki, bet arī pasākuma apmeklētāji.

Šogad pasākums notiek piecās pilsētās – Liepājā, Kuldīgā, Jelgavā, Saldū un Ventspilī. Visu atlases kārtu godalgoto vietu ieguvēji mērosies prasmēs un zināšanās finālsacensībās, kas notiks 26.augustā Liepājā, koncertzāles „Lielais Dzintars” stāvlaukumā.

Sacensību starts tiks dots pulksten 12, ierašanās pasākumā vēlama no pulksten 11:30.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: