Lietuvā notika starptautiskās soļotāju sacensības "Alytus 2018” 20 kilometru distancē soļošanā, kurās tika noskaidrots arī Latvijas čempions un par to kļuva Ventspils olimpiskās vienības dalībnieks Ruslans Smolonskis.

Vīriešu sacensībās piedalījās 29 dalībnieki no visas Eiropas un tajā skaitā bija trīs dalībnieki no Latvijas.

Ruslans Smolonskis finišēja kā pirmais no latviešiem, un sasniedza rezultātu - viena stunda, 26 minūtes un 49 sekundes, kas deva Latvijas čempiona titulu, bet pietrūka līdz Eiropas čempionāta normatīvam (1.25:00) un nedaudz arī līdz personīgajam rekordam (1.26:15). Pārējās divas vietas uz goda pjedestāla aizņēma soļošanas veterāni - Normunds Ivzāns ar rezultātu 1.41:56 bija 17. vietā kopējā ieskaitē, kamēr Ivars Lapiņš palika 22. vietā. - 1.53:29. Iepriekšējos gados Smolonskis divreiz ir bijis Latvijas čempions 5000 metru soļojumā telpās.

Šobrīd mūsu sportisti turpina gatavoties Eiropas čempionātam vieglatlētikā, kas notiks š. g. 7. – 12. augustā Berlīnē, Vācijā, kur kvalifikācijas normatīvus izpildījuši 8 Ventspils olimpiskās vienības sportisti – Jānis Leitis (400 m skriešana), Rolands Štrobinders (šķēpa mešana), Ansis Brūns (šķēpa mešana), Mareks Ārents (kārtslēkšana), Lauma Grīva (tāllēkšana), Madara Palameika (šķēpa mešana), Valērijs Žolnerovičs (maratons) un Arnis Rumbenieks (soļošana).

Vieglatlētiem - Sintai Sprudzānei (šķēpa mešana), Ruslanam Smolonskim (soļošana), Jānim Svenam Grīvam (šķēpa mešana) vēl jāizpilda Eiropas čempionāta normatīvi.

Lai sekmētu augstas klases sportistu rezultātu izaugsmi, Ventspils pilsētas pašvaldība atbalsta augstas klases sportistu sagatavošanas programmu, kurā iekļauti 32 sportisti, piešķirot Ventspils pilsētas pašvaldības finansējumu 85 000 eiro apmērā. Šīs programmas nozīmīgumu pierāda Ventspils atbalstīto sportistu dalība Olimpiskajās spēlēs, pasaules un Eiropas čempionātos. Ar programmas atbalstu sportistiem tiek nodrošinātas sporta bāzes un sniegts cits finansiālais un organizatoriskais atbalsts.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: