Ventspils brīvostas pārvaldi apmeklēja Sāremā pašvaldības delegācija ar mēru Madi Kallasu priekšgalā, lai ar Ventspils pašvaldības un brīvostas pārstāvjiem pārrunātu paveikto prāmju satiksmes atjaunošanā un vienotos par tālākajiem darbiem. Abu pušu vēlme ir atjaunot prāmju satiksmi 2019. gada tūrisma sezonā.

Sāremā pašvaldības mērs Madis Kallass vizītē Ventspilī bija pirmo reizi un apliecināja, ka ne tikai Sāremā pašvaldībai, bet arī Igaunijas valstij prāmju līnija starp Sāremā un Latviju ir ļoti svarīga. «Tas ir gan goda jautājums, gan ļoti svarīgs aspekts reģionu tūrisma attīstībai,» pauda Sāremā pārstāvji. Ar Sāremā pašvaldības vadītāju un Mintu ostas pārstāvjiem Ventspilī tikās Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja 1. vietnieks Jānis Vītoliņš un Ventspils brīvostas pārvaldes vadība.

Galvenais jautājums, kas jāatrisina, lai līnija varētu darboties, ir līnijai piemērota prāmja atrašana. Arī šīsdienas tikšanās reizē šim jautājumam tika veltīta lielākā uzmanība. Abas puses bija vienisprātis, ka ātrākais, kad prāmju satiksmi teorētiski varētu atjaunot, ir 2019. gada maijs jeb nākamā tūrisma sezona, ar šādu mērķi arī nolemts tālāk strādāt Sāremā un Ventspils kopīgajā darba grupā.

Lai gan apritējis jau gandrīz desmit gadu, kopš līnija Ventspils – Mintu (Sāremā) slēgta, gan Igaunijas, gan Latvijas pusē šo prāmi aizvien atceras, un pašvaldības pārstāvji vairākkārt saņēmuši iedzīvotāju jautājumus par iespējām līnijas darbību atjaunot.

Prāmis līnijā Ventspils – Mintu kursēja no 2005. līdz 2008. gadam. Šajā laikā ar 300-vietīgo prāmi Scania izbrauca gandrīz 60 000 pasažieru. Ekonomiskās krīzes iespaidā 2008. gadā Saaremaa Laevakompanii meitas uzņēmums SSC Ferries izvēlējās līniju slēgt. Pēc līnijas slēgšanas brīvostas pārvalde sadarbībā ar Sāremā pašvaldību vairākkārt centās īstenot kopprojektus līnijas atjaunošanai, taču tā arī nevienu no prāmju kompānijām ieinteresēt neizdevās, arī neskatoties uz savulaik brīvostas piesaistīto ES līdzfinansējumu līnijas iespējamajai atjaunošanai.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • -2
    keda 13.06.2018, 15:34:14

    Gribu! Toreiz pirms to krīz, tā arī nesanāca izbraukt!

  • -2
    Pipars 13.06.2018, 16:33:01

    Galvenais lai būtu normāls prāmis,nevis kautkads šrots.

  • 0
    No malas 13.06.2018, 16:39:43

    Kāds ir tas normālais?
    Domāju,ka visi kuģi tiek pārbaudīti,pirms dod atļauju iet jūrā un pārvadāt pasažierus.

  • 0
    Māris 15.06.2018, 08:19:24

    Viss ir atkarīgs no utilizācijas līmeņa(pilnas kapacitātes izmantošanas %) un pasažieru maksātspējas, vēl jau jāņem vērā, ka tas visticamāk būs sezonāls pasākums, bet no maija līdz septembrim, prāmji ir vajadzīgi visiem.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: