Ventspils pašvaldības atbalstītais sportists Valērijs Žolnerovičs piedalījās Lattelecom Rīga maratonā un ierindojās 7. vietā. Sacensībām reģistrējušies bija rekordliels dalībnieku skaits – 37645 skrējēji no 78 valstīm.

Valērijs Žolnerovičs distances vidū turēja labu tempu, skrēja sev piederošā Latvijas rekorda grafikā un finišu sasniedza divās stundās, 17 minūtēs un 5,8 sekundēs (rekords ir 2:14:23), kas deva septīto pozīciju.

Valērija Žolneroviča komentārs pēc finiša: "Jebkurš vienmēr grib personīgo rekordu, bet citreiz nesanāk. Šodien kaut kā neskrējās jau no sākuma. Laikam nedaudz vējš traucēja, likās, ka vienmēr tas bija pretī. Šī trase varbūt nav uz rezultātu, bet viss apkārt kļūst arvien foršāks."

"Gribētos, lai organizatori padomā arī par vietējiem skrējējiem, jo nebija zaķa. Vienam skriet ir grūti. Apmēram 42 kilometrus skrēju viens pats - pirmos 200 metrus ar visiem kopā, bet tālāk viens. Citur vienmēr par savējiem padomā, kaut piesaistīti arī ātri afrikāņi. Protams, paldies, ka notiek šādas sacensības, jo pirms 15 gadiem šis pasākums bija parodija par maratonu," Žolnerovičs turpināja.

Šobrīd mūsu augstas klases vieglatlēti turpina gatavoties Eiropas čempionātam vieglatlētikā un kvalifikācijas normatīvus izpildījuši 8 Ventspils augstas klases atbalsta programmas sportisti – Jānis Leitis (400 m skriešana), Rolands Štrobinders (šķēpa mešana), Ansis Brūns (šķēpa mešana), Mareks Ārents (kārtslēkšana), Lauma Grīva (tāllēkšana), Madara Palameika (šķēpa mešana), Valērijs Žolnerovičs (maratons) un Arnis Rumbenieks (soļošana).

Lai sekmētu augstas klases sportistu rezultātu izaugsmi, Ventspils pilsētas pašvaldība finansiāli atbalsta augstas klases sportistu sagatavošanas programmu,  kurā iekļauti 32 sportisti,  piešķirot Ventspils pilsētas pašvaldības finansējumu 85 000 eiro. Šīs programmas nozīmīgumu pierāda Ventspils atbalstīto sportistu dalība Olimpiskajās spēlēs, pasaules un Eiropas čempionātos. Ar programmas atbalstu sportistiem tiek nodrošinātas sporta bāzes un sniegts cits organizatorisks atbalsts.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Brīvā Latvija 23.05.2018, 11:42:08

    Malacis. Ja nebūtu piedalījušies nēģeri, jeb t.s. afroafrikāņi, tad būtu pirmais. Noskriet maratonu ir īsta varonība.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: