4. maijā Ventspils novadā, sagaidot Latvijas Republikas Neatkarības dienu, notiks Baltā galdauta svētki.

Usmas pagastā plkst. 14 pie tautas nama pasākuma dalībnieki veidos parku un stādīs dažādus košumkrūmus, pēc tam klātesošie cienāsies pie saimes galda. Jūrkalnē etnogrāfiskais ansamblis "Maģie suiti" un vidējās paaudzes deju kolektīvs "Jūrkalne" plkst. 12 aicinās Ugunspļavā uz kopīgu sadziedāšanos un sadancošanos, tautas namā aktieri no Pāvilostas izrādīs A. Alunāna lugu "Pašu audzināts", bet pēcpusdienā varēs doties pārgājienā pa dabas taku "Rīvas loki". Piltenes kultūras namā Baltā galdauta svētki plkst. 12 sāksies ar Z. Pamšes izrādi "Bildes", paredzētas sarunas ar pilsētas iedzīvotājiem, kuri atgriezušies mājās no ārvalstīm, uzstāsies Edgars Pujāts ar grupu, bet plkst. 22 būs atpūtas vakars un balle.

Tārgales pagastā plkst. 16 jāpulcējas Ovīšos pie objekta "Austras koks" - skanēs dziesmas, notiks rotaļas kopā ar folkloras kopu "Kāndla", ansambļiem "Ziedu laiks", "Dzimtais krasts" un kori "Lība". Ugāles tautas namā "Gaisma" plkst. 13 sāksies koncerts, kurā piedalīsies vietējo amatierkolektīvu dalībnieki un Mūzikas un mākslas skolas audzēkņi, pēc tam paredzēta kopīga galda klāšana un svinēšana. Popē kultūras nama pagalmā plkst. 15 kopā varēs sadziedāties ar grupu "Indra&Normunds", folkloras kopas "Pūnika" dalībnieces aicinās dziedāt tautasdziesmas, būs iespēja piedalīties radošajās darbnīcās un tikties ar ventiņu stāstnieci Āriju Klēveri.

Ances kultūras namā plkst. 18 izrādīs vietējā amatierteāra izrādi pēc S. Moema stāsta motīviem "Trīs resnītes", uzstāsies Ventspils vīru kora grupa. Plkst. 21 sāksies balle, spēlēs "Kurzemnieki". Puzes kultūras namā plkst. 11 notiks muzikāls rīts, kurā piedalīsies Puzes vokālais ansamblis "Mežaroze", vokālais trio "Pa īstam", Ventspils vīru vokālais ansamblis un solisti. Užavas pagastā svētki notiks pie "Bākas" zīmes. Plkst. 12 stādīs liepiņu un sniegpulkstenīšus, uzstāsies vokālais ansamblis "Saiva", balto galdautu klās evaņģēliski luteriskajā baznīcā, kur iesvētīs pagasta karogu un skanēs baptistu draudzes mācītāja E. Ozoliņa ģimenes koncerts.

Ziru tautas namā plkst. 19 izrādīs Ziru amatierteātra iestudēto A. Brigaderes izrādi "Svētki Skangalē", varēs dziedāt tautasdziesmas, būs mielasts. Zlēkās plkst. 14 pie centra dīķa stādīs ozolu, iespējams, arī liepiņu, skanēs tautasdziesmas, zlēcinieki apspriedīs kopīgo nākotni. Vārves pagastā plkst. 11 jāpulcējas pie Zemessardzes 46. kājnieku bataljona "Vanagos". Jaunie zemessargi nodos svinīgo zvērestu, koncertā uzstāsies vidējās paaudzes deju kolektīvs "Vāruve" un amatierteātra "Vārava" aktieri no Vārves pagasta, arī folkloras kopa no Ventspils "Laipa". Pie simtgades ozola novietos piemiņas zīmi, varēs cienāties ar spēka putru un dziedāt tautasdziesmas. Zemessargi demonstrēs ieročus un tehniku.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: