Jau šajā svētdienā risināsies izšķirošās cīņas par Ventspils Atklātās hokeja līgas medaļām, kurās zelta finālā tiksies HK Marbella un Kureksa hokejisti.

Pagājušajā sezonā pirmo vietu izcīnīja komanda Rodeo, kas čempionātā vairs nestartē, taču par tās vēstures turpinātājiem droši var nosaukt HK Marbella hokejistus, tā ka pavisam nepareizi nebūtu arī apgalvot, ka viņi cīnīsies par titula saglabāšanu.

Pērn Rodeo finālā tikās ar Dundagas komandu, kas šosezon nāca pretī jau pusfinālā un sāka ar uzvaru 3:2. Otrajā mačā Marbella revanšējās ar 5:1, bet izšķirošo cīņu varēja pārtraukt jau pēc otrā perioda. Pirmajā trešdaļā regulārās sezonas uzvarētāji guva četrus vārtus, bet dundadznieki atbildēja ar diviem, saglabājot intrigu, taču otrajā periodā septiņi (!) vārti no sāncenšiem to noslāpēja pavisam. Vienreiz ripa vārtos nonāca arī pēdējā trešdaļā – Marbellai uzvara ar 12:2. Četri vārti un rezultatīva piespēle Jānim Rutkim, trīs vārti un četras piespēles Ansim Brikainim, divi vārti Edgaram Kukainim, bet Oskars Valters un Kārlis Vočtavs atzīmējās ar četrām piespēlēm.

Otrajā pusfinālā tikās Kurekss un Ventspils novada komanda, sarīkojot īstu šovu. Vispirms Ventspils novads uzvarēja ar 5:2, otrajā mačā Kurekss revanšējās ar 2:1, bet izšķirošajā spēlē viss nonāca pat līdz pēcspēles metienu sērijai, kas turklāt arī nebeidzās ar pirmo apli. Mača septītajā minūtē, realizējot skaitlisko vairākumu, rezultātu atklāja Oskars Grigulis, bet četras minūtes vēlāk novada komandas pārstāvis Niks Matevičs panāca izlīdzinājumu. Un viss – pamatlaikā netika izmantotas nedz retās iespējas spēlēt vairākumā (novadam viens vairākums, Kureksam divi), nedz vienādos sastāvos izveidotie momenti un vairāk vārtu nebija.

Bullīšu sēriju, kurā vispirms tika veikti trīs piegājieni, ar precīzu metienu sāka Grigulis, bet novada komanda izlīdzinājumu panāca ar trešo mēģinājumu, kad izcēlās Sandis Frīdenbergs. Ceturtais metiens precīzs bija abām komandām (Grigulis, Frīdenbergs), piektais bija pa tukšo, bet sestajā mēģinājumā izcēlās Aleksis Kristiņš no Kureksa, kurš pirmās sērijas beigās nebija izmantojis izdevību nodrošināt komandai uzvaru. Šoreiz tas izdevās – Kurekss svinēja uzvaru ar 2:1 gan mačā, gan sērijā un iekļuva finālā. Starp citu, arī šis bija pagājušās sezonas fināla atkārtojums, tikai cīņā par bronzu. Toreiz uzvarēja Ventspils novads, tā ka kokrūpniekiem izdevās revanšēties, reizē garantējot vismaz sudrabu.

Pagājušajā sezonā medaļas tika dalītas spēļu sērijās, bet šoreiz viss izšķirsies vienā mačā, kas tiks aizvadīts jau šo svētdien, kad, protams, notiks arī apbalvošana. Regulārajā sezonā Marbella abos mačos pieveica Kureksu, svinot uzvaru ar 6:1 un 5:4, un tāda pati bilance novada hokejistiem ir pret dundadzniekiem – 4:2, 2:1. Protams, kad viss izšķiras vienā spēlē, iepriekšējiem rezultātiem ir tikai informatīva nozīme. Ko vairāk var pateikt individuālā statistika, bet tajā pārliecinoši līderi ir tieši HK Marbella spēlētāji: Tomašam Saušam (pagājušās sezonas labākais uzbrucējs) 15 vārti un tikpat piespēļu, Vjačelsavam Movko 14 vārti un 16 piespēles, Oskaram Valteram četri vārti un 17 piespēles. Tas ir pirmais trijnieks, bet no pirmajām desmit vietām sezonas līderi ir aizņēmuši desmit. Vēl tajā ir dundadznieki Kaspars Rudzītis (9+14) un Juris Perekrests (2+16), kā arī Oskars Grigulis (7+5).

Spēle par 3.vietu
15.aprīlī plkst. 17:00 HK Ventspils novads – SK Dundaga

Spēle par 1.vietu
15.aprīlī plkst. 18:45 HK Marbella - Kurekss

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: