Starptautiskais turnīrs kikboksā WAKO versijā Turkish Open augsto otro vietu izcīnīja Ventspils Kikboksa leģiona sportists Raimonds Martinovskis.

Sacensības Antālijā risinājās no 5. līdz 8. aprīlim, un tajā piedalījās 2535 sportisti no 26 pasaules valstīm, kas cīnījās visās kikboksa disciplīnās. Starp sportistiem bija arī Raimonds Martinovskis, kuram šī savā ziņā bija debija – ventspilnieks pirmo reizi cīnījās pieaugušo grupā, kurā startēja K-1 disciplīnā svara kategorijā līdz 86 kg (viņam pašam ir vien 81 kg). Šajā kategorijā pavisam bija septiņi sportisti. Trenera Sergeja Deņisovu vadībā Raimonds aizvadīja tiešām labas cīņas.

Pusfinālā viņš ar 3:0 pieveica par sevi daudz lielāku un pieredzējušāku sportistu no Turcijas, un arī finālā pretī stājās mājinieks. Diemžēl šajā cīņā tiesneši jau pirmajā raundā lika saprast, ka uzvara tiks mājiniekam. Tā arī bija – zaudējums pēc punktiem un augstā otrā vieta. Jāpiebilst, ka šajā svara kategorija bija arī Jordānijas un Turkmenistānas sportisti, bet viņi zaudēja jau pirmajā kārtā.

Martinovskis atzīst, ka ar debiju pieaugušo konkurencē jūtas ļoti gandarīts: «Jā, diemžēl ir otrā vieta, bet aiz šīs medaļas ir ļoti smags darbs treniņu zālē, turklāt ne tikai fiziski, bet arī mentāli. Uzskatu, ka cīņu aizvadīju ļoti labi, lai gan, protams, vienmēr jau var labāk. Vēlējos pateikties ģimenei un trenerim, bez kuriem to nebūtu iespējams paveikt, un, protams, paldies visiem, kuri sekoja un juta līdzi. Par atbalstu paldies arī Ventspils Augstas klases sportistu atbalsta programmai, jo bez tās nokļūt šajās sacensībās nebūtu iespējams.»

«Ņemot vērā, ka Raimonds pirmo reizi startēja pieaugušo grupā, uzskatu, ka viņa sniegums ir labs. Septiņu vīriešu konkurencē viņš izcīnīja otro vietu, turklāt kam Raimonds zaudēja finālā? Esošajam Turcijas čempionam starp profesionāļiem. Jāpiebilst, ka tiesneši mēģināja mājinieku izvilkt un Raimondam vienkārši neskaitīja punktus. Tas nav nopietni. Iedomājieties situāciju: pie ringa stāv ekrāns, kurā sportists var redzēt savus punktus. Tu cīnies, trāpi pretiniekam, bet redzi, ka neko no tā neieskaita. Kāda sportistam var būt motivācija? Pēc cīņas rezultātiem sanāk, ka trešajā raundā Raimonds vispār ne vienu reizi netrāpīja pretiniekam! Tāpat tiesneši mums izteica brīdinājumus, ņēma nost punktus... Kaut ko tādu savā trenera karjerā piedzīvoju pirmo reizi,» mačus Turcijā komentē Deņisovs.

Šīs sacensības sportistam bija ģenerālmēģinājums Pasaules kausa posmam, kas pēc mēneša norisināsies Ungārijā. «Uzskatu, ka tas ir izturēts. Vai mēs tur piedalīsimies, lemsim, kad Raimonds atgriezīsies skolā, jo viņam šogad jābeidz 12. klase – priekšā izlaiduma eksāmeni un tiem ir jāgatavojas,» skaidro treneris.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -1
    Gunārs Pētersons 10.04.2018, 22:34:45

    Malači! Prieks par sasniegumiem! Nav daudz tādu ventspilnieku-treneru un arī pašu sportistu, kuriem ir pasaules līmeņa sasniegumi! Izcili! Lai veicas turpmāk!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: