Rumānijas pilsētā Bukarestē notiek Eiropas čempionāts svarcelšanā, kurā piedalās Ventspils augstas klases svarcēlāji Rebeka Koha, Ritvars Suharevs un Vadims Koževņikovs, bet Artūrs Plēsnieks sacensībās nestartēs.

Pirms sacensībām izveidots svarcēlāju reitings pēc kilogramu summas, kuru attiecīgais sportists eventuāli varētu pacelt.

2017. gada Eiropas vicečempione un pasaules bronzas medaļniece Rebeka Koha startēs svara kategorijā līdz 58 kilogramiem, kurā pieteiktas 16 dalībnieces. Rebeka būs trešā jaunākā dalībniece, un ar 215 kg summu kotējas kā galvenā favorīte uz uzvaru. Otro lielāko smagumu (201) iecerējusi pacelt deviņus gadus vecākā Zviedrijas pārstāve Angelika Rosa, savukārt kā trešā kotējas mājiniece Marija Grigoriu ar 195 kg summu. Kohas starts paredzēts 28. martā pēc plkst. 18 tiešraidē Eurosport kanālā.

Ritvars Suharevs startēs svara kategorijā līdz 77 kilogramiem, un sacensībām pieteikti 16 svarcēlāji, Ritvars orientējas uz 343 kg summu, kas ir ceturtais labākais rādītājs, tiesa, četri sekotāji atpaliek par vienu-diviem kilogramiem. Galvenais favorīts ir albānis Daniels Godelli (360). Suharevs startēs 29. martā pēc plkst. 20.30 tiešraidē Eurosport kanālā.

Vadims Koževņikovs startēs svara kategorijā līdz 94 kilogramiem un sacensībām pieteikti 17 svarcēlāji. Vadims plāno 355 kilogramu summu, kas ir sestais labākais rādītājs. Galvenie favorīti ir mājinieks Nikolae Onika un lietuvietis Zigimants Stanulis, kuri domā par 370 kg summu. Koževņikovs startēs 31. martā pēc 18.30 tiešraidē Eurosport kanālā.

Svarcēlājs Artūrs Plēsnieks pagājušajā nedēļā pārcietis labā pleca operāciju, tāpēc nepiedalīsies Eiropas čempionātā. Savainojumu svarcēlājs guva februāra beigās, startējot Vācijas svarcelšanas bundeslīgas sacensībās. Mediķi konstatējuši, ka savainota bicepsa cīpsla, tāpēc ieteikts veikt operāciju. Treniņus ar svariem Plēsnieks varēs atsākt pēc četriem mēnešiem.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    qwerty 28.03.2018, 19:13:07

    no teksta -Rumānijas pilsētā Bukarestē notiek Eiropas čempionāts svarcelšanā...
    Ei, žurnālist, pašlaik Rumānijā ir 320 pilsētas.
    Vai nav tā ka aizmirsāt uzrakstīt- Rumānijas galvaspilsētā?

  • -1
    qwerty 28.03.2018, 19:35:25

    Hej,hej - Rebeka izcīnīja zelta medaļu !

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: