„Ventspils” FIBA Čempionu līgas B apakšgrupas priekšpēdējā kārtā ar 79:68 viesos pārspēja Itālijas „Capo D`Orlando”, saglabājot reālas cerības iespraukties grupas labāko četriniekā un Čempionu līgas izslēgšanas spēlēs.

"Ventspils" rindās 20 punktus guva Emanuels Ubilla, bet komanda kopumā pēdējās sešās minūtēs trāpīja piecus tālmetienus.

„Ventspils” savā laukumā pret Itālijas „Capo D`Orlando” bija cietusi zaudējumu ar 55:66, bet šodien, aizvadot priekšpēdējo spēli B grupā, šādu neveiksmi Roberta Štelmahera vadītā komanda atļauties vairs nevarēja. Mača sākumā „Ventspilij” īsti neveicās ar uzbrukumiem un pirmajās piecās minūtēs tika gūti tikai divi punkti. Nekur tālu gan neatrāvās arī mājinieki, un sestās minūtes ievadā Rihards Lomažs ar tālmetienu pārtrauca „Ventspils” sauso periodu (5:7).

Pirmajā ceturtdaļā kopumā Lomažs guva gandrīz pusi „Ventspils” punktu (septiņus no 17), un Latvijas komanda pamazām jau bija pārņēmusi vadību (17:16). Otrajā ceturtdaļā ventspilnieki turpināja aktīvāk cīnīties par atlēkušajām bumbām, taču mēģinājumus atrauties būtiski ietekmēja daudzās kļūdas, zaudējot bumbu, tāpat arī neveicās tālmetienos. Pirmajā puslaikā „Ventspils” trāpīja tikai vienu no sešiem, tiesa, īpaši labāk šajā ziņā negāja arī „Capo D`Orlando” (2/12), un pēc pirmā puslaika „Ventspilij” bija minimāls pārsvars - 33:32.

Otrā puslaika sākums „Ventspilij” izvērtās pagalam neveiksmīgs – Itālijas komanda ar lietuviešu 20 gadu vecā spēlētāja Arnolda Kulboka divu tālmetienu palīdzību veica izrāvienu 8:0. Pēc tam šis pārsvars tika palielināts jau līdz 47:38, turklāt Kulboka bija trāpījis visus sešus metienus no spēles, jau līdz mača 24. minūtei savācot 17 punktus.

Līdz ceturtdaļas beigām „Ventspils” gan paspēja atgūties un visu pretinieku izrāvienu likvidēt. Ceturtdaļas pēdējās sekundēs izcili nospēlēja Ingus Jakovičs, kurš savāca atlēkušo bumbu uzbrukumā, atkāpās aiz tālmetiena līnijas un iemeta trejaci, panākot 54:54. Veiksmīgi spēlē bija iekļāvies „Ventspils” leģionārs Juciks, kurš tika pie pāris dankiem, taču gan viņam, gan Ronaldam Zaķim traucēja piezīmju problēma.

Pēdējā ceturtdaļā „Ventspils” bija pilnībā atstājuši savas tālmetienu nedienas pagātnē – pa trejacim iemeta gan Lomažs, gan Ubilla, gan Dominess Barnets, ar danku izcēlās Gulbis, un „Ventspils” jau nonāca krietnā vadībā ar 71:60. Barnets savam rēķinam drīz vien pievienoja vēl vienu tālmetienu (74:63), taču divas minūtes pirms beigām Itālijas klubs bija pievilcis līdz -5. Taču tas nepalīdzēja izglābties, jo „Ventspils” izturēja aizsardzībā, vēl vienu tālmetienu iemeta Lomažs, un kurzemnieki varēja atzīmēt uzvaru ar 79:68.

„Ventspils” tiešajām konkurentēm PAOK un „Elan Chalon” priekšpēdējās kārtas spēles vēl tikai jāaizvada, taču jau šobrīd skaidrs, ka „Ventspils” liktenis izšķirsies pēdējās kārtas mačā pret PAOK, kur derēs tikai uzvara. Bet šodienas panākums palīdzējis „Ventspilij” garantēt dalību vismaz FIBA Eiropas kausa izslēgšanas spēlēs, kur nokļūs ČL grupu piektās un sestās vietas ieguvēji.

Spēlē „Ventspils” kopumā trāpīja septiņus tālmetienus, taču veseli pieci no tiem bija precīzi spēles pēdējās sešās minūtēs. Ubilla ar 20 punktiem bija rezultatīvākais, kā arī veica septiņas rezultatīvas piespēles, kamēr Juciks un Lomažs pievienoja 15 punktus. Metienu ziņā neveiksmīgs vakars Hamiltonam, kurš netrāpīja nevienu no astoņiem metieniem, toties savāca deviņas atlēkušās bumbas un veica trīs rezultatīvas piespēles.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: