Pagājušais gads Baltijas valstīs bija ievērojama kravu apjomu samazināšanās, tomēr ““Ventspils nafta” termināls” (VNT) izdevās saglabāt līdera pozīcijas Ventspils ostā, pārkraujot 6,9 miljonus tonnu.

Šīs apjoms ir līdzvērtīgs 65% visu pārkrauto šķidru kravu apjomam Ventspilī jeb 41% visu pārkrauto šķidru kravu apjomam Latvijā. Pēdējo 12 mēnešu laikā VNT realizējis un turpina realizēt vairākus attīstības projektus ar kopējo investīciju apjomu vairāk ne kā 14 miljonu eiro apmērā. Būdams viens no lielākajiem darba devējiem Kurzemē un nozīmīgs reģiona uzņēmums, VNT 2017. gadā sniedzis arī atbalstu vairākām organizācijām un atbalstījis virkni sabiedrības attīstības projektu Ventspilī.

«Mūsu aizvadīta gada rezultāti bija zemāki par sākotnējām iecerēm. Kopējos pārkrautos apjomus ietekmēja kravu plūsmas samazinājums no Krievijas puses, kas ir saistīts ar uzliktajiem ierobežojumiem uz kravu pārvadāšanu pa dzelzceļu no Krievijas uz Latvijas ostām, ietekmējot visus valsts termināļus. Visa gada garumā mēs esam strādājuši pie risinājumiem, kuri ļauj mums veikt savu darbību vēl efektīvāk un paplašināt piedāvāto pakalpojumu klāstu. Neskatoties uz tirgus izaicinājumiem, mēs arī esam spējuši sniegt ievērojamu sociālu atbalstu sabiedrībai, kas ir svarīgi, veidojot ilgtspējīgu un sociāli atbildīgu uzņēmumu,» norāda VNT ģenerāldirektors Larss Panclafs.

Pērn VNT ir pabeidzis cauruļvadu modernizēšanas projektu, kurā tika izmantotas inovatīvas un videi draudzīgas tehnoloģijas. Arī 2018. gadā lielākā uzmanība tiek pievērsta tvaiku savākšanas iekārtas uzstādīšanai un izmantošanai, kas sniegs savu ieguldījumu vides standartu paaugstināšanai Ventspilī. Pēc visu nepieciešamo atļauju saņemšanas pagājušajā gadā sākta iekārtas uzstādīšana, lai pabeigtu darbus līdz 2018. gada maijam. Tehniskie projekti, kuros kopumā tiek ieguldīti vairāk ne kā 14 miljoni eiro, ļaus VNT izveidot jaunu pamatu biznesa attīstībai esošajos tirgus apstākļos.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -1
    Māris 27.01.2018, 19:48:22

    Diezgan miglaina perspektīva.Ir dzirdēts, ka samazina darbinieku skaita un plāno vēl, par to ne vārda.

  • -1
    yolo 28.01.2018, 15:13:46

    tieši tā. pozicionē sevi kā vienu no lielākajiem darba devējiem, bet cilvēkus met arā. vidējā līmeņa vadītāji tur neredz tālāk par savu degunu

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: