Ventspils 4. vidusskolas meiteņu komanda otro gadu pēc kārtas kļuva par Latvijas jaunatnes čempionēm frisbijā, bet tās pašas skolas puiši atguva čempionu troni pēc divu gadu pārtraukuma.

Meiteņu fināls (turnīrā spēlēja 7 komandas) iesākās līdzīgi, tomēr drīz vien spēles gaitu pārņēma 4. vidusskola. Pilsētas derbijā 6. vidusskolas audzēknes zaudēto vairs neatguva, un ceturtās finālā svinēja uzvaru 13:7. Kristīne Lazdāne tika atzīta par turnīra vērtīgāko spēlētāju, bet komandā cīnījās arī Adelīna Grigāne, Nikola Nelma, Monta Vēze, Samanta Brance, Sintija Ozoliņa un Amanda Puķīte. Spēles gara balvu ieguva 6. vidusskolas meitenes

Tikmēr zēnu turnīra (6 komandas) cīņā par zeltu fiziski spēcīgie ventspilnieki dominēja mača ievadā, gūstot pirmos piecus punktus, bet Ogres 1. vidusskolas audzēkņi spēja atgūties un otrā puslaika vidū tika viena punkta attālumā (8:7). Viņiem arī bija iespēja rezultātu izlīdzināt, tomēr punkts netika gūts un ventspilnieki, veicot vēl vienu uzvaru, triumfēt ar 13:7. Par sacensību vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Jānis Zalcmanis, bet vēl čempionu komandā spēlēja Leo Liepājnieks, Ernests Zēbolds, Alens Vimba, Reinis Grundulis, Reinis Bušmanis, Niks Dusalijevs, Klāvs Vīksna un Edgars Tumiņš. Pēdējo reizi zēnu konkurencē šī komanda uzvarēja 2015. gadā. Bronzas finālā Ventspils Tehnikums ar 11:1 sagrāva Ventspils 6. vidusskolu.

4. vidusskolai šī bija jau trešā reize, kad Jaunatnes čempionātā izdevās uzvarēt abām komandām. Pirmo reizi tas izdevās 2011. gadā, bet tāds pats panākums izcīnīts arī 2014. gadā. Abas komandas sacensībām gatavo sporta skolotāja Anete Riekstiņa.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    Arijaa 23.01.2018, 12:39:07

    Es divas reizes pārlasīju šo rakstu , bet nesapratu par kādu sporta veidu iet runa:( VB varat precizēt?

  • -1
    ventasbalss.lv 23.01.2018, 12:45:04

    Frisbijs :) Salabots, paldies!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: