Ventas Balss redakcijā notika konkursa Ventas zivs 2017 dalībnieku – drosmīgāko un veiksmīgāko makšķernieku – apbalvošana. Dāvanas arī šoreiz bija sarūpējuši ilggadējie konkursa sadarbības partneri.

Laikraksta lasītāju un makšķernieku iecienītais konkurss Ventas zivs, ko organizē Ventas Balss, sadarbojoties ar trim makšķerēšanas piederumu veikaliem, laika gaitā ir kļuvis par iemīļotu tradīciju, kas pirms pāris gadiem tika atjaunota. Šādu iniciatīvu toreiz pauda ilggadējais laikraksta lasītājs un makšķerēšanas entuziasts Jurijs Bolgarovs, kurš ar avīzes starpniecību izaicināja arī citus makšķerniekus padižoties ar noķerto lomu un pastāstīt par to citiem.

2017. gadā konkursā piedalījās septiņi dalībnieki, turklāt vairākiem no viņiem makšķernieka veiksme pērn bija uzsmaidījusi vairākkārt, jo izdevies piemānīt ne vienu vien upju un ezeru dzīlēs mītošu radību. Pāvels Losevs, makšķerējot Rindas upē Vēdes apkaimē, pirmo reizi savā mūžā noķēris iespaidīga lieluma sapalu: tā garums – 60 cm, bet svars – 2 kg un 530 g. Roberta Rezevska lielākais loms pagājušajā gadā bija milzu zandarts, kas vienlaikus ir arī lielākais šīs sugas pārstāvis viņa makšķernieka praksē: 5 kg 745 g smags un 86 cm garš. Iespaidīgo lomu viņš noķēris Ventā pie Dampeļiem. Bolgarova pērnā gada trofeja ir 1 kg un 100 g smagais ālants, kura garums sasniedza 53 cm. Jāpiebilst, ka gan pašam makšķerniekam, gan arī redakcijas stiprā dzimuma pārstāvjiem nācās krietni papūlēties, lai nekļūdīgi identificētu loma sugu. Guntars Ruņģis pērn izmakšķerējis pamatīgu līdaku – 8 kg 500 g smagu un aptuveni 1 m garu.

Līdzīgs loms bijis arī Aleksandram un Inārai Seļivanoviem – kopīgiem spēkiem izdevās ievilkt laivā 8 kg 200 g smagu un vairāk nekā metru garu līdaku. Zivs toreiz pamatīgi pārsteigusi Seļivanovu ģimeni, kaut arī abi ir makšķernieki ar lielu stāžu. Tomēr vislielākais loms pagājušajā gadā trāpījies Jānim Santenavam. Makšķerējot Ventā pie Vārves, viņam izdevās noķert milzu līdaku: 10 kg 250 g smagu un 1 m 10 cm garu. Tik liela zaļsvārce Jānim gadījusies pirmoreiz. Viņš toreiz makšķerējis no laivas, izmantojot spiningu un vobleru.

Pateicības rakstus par dalību konkursā un sadarbības partneru sarūpētās dāvanas makšķerniekiem vakar pasniedza Ventas Balss galvenā redaktore Gundega Mertena, novēlot veiksmi un raženus lomus arī turpmāk.

Konkurss Ventas zivs norisinās arī šogad, tāpēc aicinām ikvienu – gan makšķerēšanas meistarus, gan arī iesācējus – būt aktīviem un pastāstīt par savu lielo lomu arī laikraksta lasītājiem. Lai piedalītos konkursā Ventas zivs 2018, noķertais loms ir jānosver un jānomēra kādā no makšķerēšanas piederumiem veikaliem. Veikala darbinieki sazināsies ar Ventas Balss žurnālistiem, kuri nofotografēs zivi un sagatavos par to ziņu. Aicinām arī dalīties ar zivs pagatavošanas recepti. Balvas nodrošināja ilggadējie konkursa sponsori un sadarbības partneri: veikals Medniekiem un makšķerniekiem (Lielajā prospektā 54), Ieroči (Lielajā prospektā 9), kā arī veikals Pludiņš (Tārgales ielā 60).

Ne asakas!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: