Latvijas čempionāts novusā vīru konkurencē noslēdzās ar ventspilnieku Raivo Bumbiera un Kaspara Leiša dubultuzvaru, savukārt dāmām līdz pirmajam trijniekam nedaudz pietrūka.

Gan dāmas, gan kungi medaļas dalīja Tukumā, un abos turnīros startēja pa diviem ventspilniekiem. Vīru konkurencē līdz finālturnīram tikt neizdevās nevienam no pēdējo divu gadu čempioniem, toties Kaspars Leitis bija gatavs aizstāvēt pērn izcīnīto vietu trijniekā, bet Raivo Bumbieris – pierādīt, ka veiksmīgo turnīru sērija, kas tika iesākta jau ar pirmajiem kvalifikācijas mačiem, tiešām apliecina, ka viņš ir labā formā. Raivo pagājušajā sezonā arī tika līdz finālturnīram, taču veselības problēmu dēļ tajā nepiedalījās, tāpēc šogad bija spiests čempionātā iesaistīties jau kopš pirmajiem mačiem un no visiem izšķirošo cīņu dalībniekiem bija veicis visgarāko ceļu.

Tukumā viņš paveica vēl vienu lielu darbu, tiesa, sākums nebūt nebija tik pārliecinošs. «Pēc pirmajiem pieciem mačiem man bija jau trīs zaudējumi un bija skaidrs, ka, tā turpinot, pat nevaru domāt par medaļām. Taču turnīrs bija garš, gandrīz 12 stundas, un skaidrs, ka tādā maratonā sniegums var mainīties. Turklāt sākumā zāle bija pavēsa un nebija omulīgi, bet pamazām tā iesila un arī man spēle aizgāja,» skaidro Bumbieris. Turpinājums bija tiešām iespaidīgs – desmit uzvaras pēc kārtas, 34 punkti, droša pirmā vieta un zelta medaļa!

«Paskatoties uz dalībnieku sastāvu, kurā bija lielmeistari, spēlētāji, kas jau gadiem cīnās par medaļām un augstām vietām, protams, pirms mačiem nedomāju, ka esmu liels favorīts. Par to, cik nopietna ir konkurence, liecina arī tas, ka pēdējo divu gadu čempioni finālā nemaz nespēlēja. Viegli nevienam nekas nedodas, jo katrs mačs ir cīņa gan ar sāncensi, gan sevi,» Raivo atzīst, ka tituls arī pašam bija neliels pārsteigums, bet izcīnīt to nācās ļoti smagā cīņā. Leitis finišēja ar 30 punktiem, kas ļāva pakāpties par vienu vietu, izcīnīt sudraba medaļu un nodrošināt ventspilniekiem dubultuzvaru. Interesanti, ka pagājušās sezonas sudraba medaļnieks Ilmārs Jukštaks šoreiz 16 spēlētāju konkurencē bija vien 13. vietā.

Sieviešu finālā nespēlēja nedz pagājušās sezonas čempione, nedz bronzas medaļas ieguvēja, bet Ventspils novusa klubu pārstāvēja Janīna Kesenfelde un Ilze Čakle. Abas ventspilnieces pilnīgi noteikti bija starp pretendentēm uz medaļām, taču šoreiz viņām nedaudz pietrūka, tāpēc nācās samierināties ar ceturto un piekto vietu. Precīzāk, Čakli no bronzas medaļas šķīra viens, bet Kesenfeldi – divi punkti, kas liecina par spēcīgo konkurenci arī sieviešu finālā.

Sezona turpināsies ar Latvijas kausa izcīņu vienspēlēs un dubultspēlēs, kas risināsies trīs decembra sestdienās pēc kārtas, un tajā startēs arī ventspilnieki, kas jau šīs nedēļas nogalē dosies arī Pasaules kausa posmu. «Nedēļas nogales tagad būs ļoti aizņemts. Protams, nebūs viegli, taču skaidrs, ka nebrauksim tikai piedalīties un zaudēt. Brauksim cīnīties,» pārliecināts ir Raivo.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: