Konkursā "Kurzemes prozas lasījumi 2017" galvenās balvas ieguvušas divas autores - Guna Roze par stāstu "Bestmens" un Gundega Rezevska par stāstu "Intervija ar vilku", ko varēs dzirdēt festivālā "Prozas lasījumi" Rīgā.

Konkursā piešķirtas arī vairākas speciālbalvas. Starptautiskā Rakstnieku un tulkotāju māja piešķīrusi iespēju vienu nedēļu dzīvot rezidencē Patrīcijai Kuzminai par stāstu "Komunālais piedzīvojums". Ventspils bibliotēka apbalvojusi Ēriku Vilsonu par stāstu "Kleperis" un Ivetu Skapsti par "Almas stāstu", bet Ventspils muzejs savu speciālbalvu piešķīris Gunai Rozei, kura ieguvusi arī publikas simpātijas balvu.

Konkursam savus darbus kopumā iesūtīja 18 autori. Konkursa žūrijā strādāja literātes Gundega Repše, Ieva Rupenheite, Laimdota Sēle un Kristīne Ulberga un Ventspils bibliotēkas direktore Astra Pumpura.

Pasākuma laikā Ventspils domes ikgadējās izcilības stipendijas tika pasniegtas literatūrzinātniecei Gundegai Grīnumai un dzejniecei Kristai Annai Belševicai. Izcilības stipendija paredz četru nedēļu rezidenci Ventspils Rakstnieku mājā, kā arī 500 eiro pēc nodokļu nomaksas.

Konkurss "Kurzemes prozas lasījumi" šogad norisinājās jau astoto reizi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: