30. novembrī plkst. 11 Olimpiskā centra Ventspils basketbola hallē norisināsies Ventspils pilsētas bērnu, jauniešu un pieaugušo invalīdu sporta spēles.

Sporta spēļu organizēšanas mērķis ir popularizēt veselīgu dzīvesveidu, pilnveidot un attīstīt bērnu, jauniešu un pieaugušo personu ar fiziskās un garīgās veselības traucējumiem sporta sacensību tradīcijas un sekmēt dalībnieku iekļaušanu sabiedrībā un savstarpējo sportistu draudzību. Tās organizē Ventspils Invalīdu biedrība. Sporta spēlēs aicināti piedalīties Ventspils Invalīdu biedrības biedri, seniori, atbalsta centra ģimenēm un bērniem ar īpašām vajadzībām Cimdiņš audzēkņi, ciemiņi no Ventspils novada Invalīdu biedrības, kā arī citi interesenti. Plānots, ka pasākumā piedalīsies ap 60 dalībnieku.

Dalībnieki varēs izmēģināt prasmes dažādos individuālajos uzdevumos un komandu sacensībās, pēc kurām sportisti tiks arī apbalvoti ar diplomiem, balvām, suvenīriem un medaļām. Noslēgumā ar muzikālu sveicienu visus priecēs Jaunrades nama audzēkņi.

Ventspils Invalīdu biedrība jau kopš 3. maija divas reizes nedēļā organizē regulāras treniņu nodarbības Olimpiskā centra Ventspils basketbola hallē, kā arī sporta spēles personām ar fiziskās un garīgās veselības traucējumiem, kuras pirmo reizi notika jūnijā.

Pasākums tiek organizēts ES projekta Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanas un slimību profilaksei Ventspilī ietvaros, kurā Invalīdu biedrība sniedz pakalpojumu Personu ar fiziskās un garīgās veselības traucējumiem veselīga un aktīva dzīves veida veicināšanas pasākumi un sporta spēles. Projekts turpināsies līdz pat 2019. gada beigām.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: