Sākumskolas metodiskās apvienība savā darba plānā jau vairākus gadus ir iekļāvusi skolotāju savstarpēju dalīšanos pieredzē. Katru mēnesi skolotāji no pilsētas sākumskolām dodas uz konkrētu skolu, lai piedalītos un vērotu kādu mācību stundu.

Skolotāja darbs prasa daudz radošuma, interesantu, daudzveidīgu metožu pielietojumu un organizatoriskās prasmes, tāpēc ikreiz, kad skolotājs iziet no savas klases un redz, kā strādā un organizē darbu cits skolotājs, rodas jaunas idejas, domas, kā to varētu izmantot un realizēt arī savās stundās. Mācīšanās vienam no otra un dalīšanās pieredzē starp sākumskolas skolotājiem vairs nav slogs vai apgrūtinājums, bet iespēja pilnveidoties, gūt ideju bagāžu savai profesionālajai darbībai.

Šajā mācību gadā atklātās stundas ir notikušas jau divās skolās. Viena no tām bija Ventspils 3. vidusskola, kur skolotājiem bija iespēja doties ekskursijā pa skolu un apskatīt tikko izremontētās skolas telpas. Savukārt atklātajā stundā dabaszinībās 2. klasei skolotāji redzēja, kā skolēni stundās veic tulka lomu un iepriekš stundā mācīto noskaidro latviešu valodā. Skolotāja un skolēni jaunos vārdus stundas laikā atkārto un tie tiek attēloti arī uz tāfeles. Citu skolotāji atzina, ka no redzētās stundas var aizgūt to, kā skolēni var palīdzēt sagatavot informāciju par jauno mācību vielu un pastāstīt par to arī pārējiem skolēniem.

Otrā tikšanās reize notika Ventspils 2. pamatskolā, kur Ventspils skolotāji vēroja dubulto stundu matemātikā 4. klasei. Divas mācību stundas pēc kārtas nodrošina skolēniem dziļāku izpratni un praktisku skolēna darbību. Ventspils 2. pamatskolas skolotāja stundās pielietoja rudens brīvdienās apgūtās digitālās kompetences, piemēram, stundas sākumā notika balsošana ar mobilā telefona aplikācijas Kahoot palīdzību, savukārt atgriezeniskajai saitei stundas nobeigumā notika balsošana ar kartiņām Plickers, kas pasniedzējam palīdz noskaidrot, vai apgūtā viela ir saprasta. Ventspils skolotāji atzina, ka savās stundās arī varētu izmēģināt šādas balsošanas metodes.

Decembra mēnesī uz atklāto nodarbību aicinās Ventspils 2. vidusskola, kā arī pirmsskolas skolotāji dosies pieredzes apmaiņas braucienā uz Rīgas Starptautisko skolu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: