Trešdien, 22. novembrī, plkst. 12 Pārventas bibliotēkā ar skolēniem tiksies grāmatas „Zaķa Garauša Laimes zeme” autors Toms Kalinskis. Pasākums aizsāks projekta „Lasāmpietura Pārventā” jauno sezonu.

Šajā sezonā projektā „Lasāmpietura Pārventā” piedalīsies grāmatu autori, kuri ir arī savu grāmatu ilustratori. Projekta ilgums - no novembra līdz nākamā gada martam.

Projektu „Lasāmpietura Pārventā” Pārventas bibliotēkā ar Valsts Kultūrkapitāla fonda finansiālu atbalstu realizē kopš 2013. gada. Projekta gaitā skolēni tiekas ar latviešu autoriem. Bibliotēkā viesojušies arī grāmatu mākslinieki, stāstot par ilustrāciju tapšanas procesu un to nozīmi grāmatas satura atklāšanā. Nereti tieši ilustrācijas ir tās, kas piesaista, raisa interesi par grāmatām un latviešu bērnu oriģinālliteratūru.

Viens no publisko bibliotēku darbības uzdevumiem ir rosināt jaunos lasītājus apmeklēt bibliotēku un ieinteresēt grāmatu lasīšanā, parādīt, ka grāmatas un lasīšana ir gan zināšanu avots, gan lielisks brīvā laika pavadīšanas veids. Realizējot projektu, tiek sekmētas arī mācību iestāžu un bibliotēkas sadarbības iespējas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: