Pašlaik augstas klases sportistu sagatavošanas centros trenējas 37 sportisti, taču varētu vērtēt iespēju 2019. gadā pārdalīt līdzekļus, lai palielinātu šo sportistu skaitu, šodien Saeimas Sporta apakškomisijas sēdē norādīja Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta departamenta direktors Edgars Severs.

Kā iespējamais finanšu avots sistēmas paplašināšanai tiks vērtēti līdzekļi, kas paredzēti sporta federācijās nodarbināto sporta speciālistu darba samaksai, jo šī finansējuma izmantošanai ir līdzīgs mērķis. Šogad šai samaksai atvēlēti 619 400 eiro un šāda summa ļautu atbalstīt papildus 83 sportistu sagatavošanu, tādējādi kopējais atbalstīto sportistu skaits būtu 120.

Par šo priekšlikumu vēl gan paredzētas diskusijas.

Pašlaik dažādiem sporta veidiem ir izveidoti šādi augstas klases sportistu sagatavošanas centri Ventspilī, Valmierā un Limbažos, kuros līdz gada beigām būs investēti apmēram 600 000 eiro.

Šo centru mērķis ir sagatavot starptautiski konkurētspējīgus augstas klases sportistus olimpiskajos sporta veidos, lai nodrošinātu izcilus sasniegumus sportā ilgtermiņā. Kā uzdevums noteikts radīt priekšnoteikumus olimpisko spēļu 1.-6.vietu ieguvēju, kā arī pasaules un Eiropas čempionātu pieaugušajiem 1.-3. vietu ieguvēju sagatavošanai.

Līdzfinansējums vienam centra audzēknim ir 7500 eiro gadā, kas paredzēti dzīvošanas, ēdināšanas, mācību-treniņa darba, tajā skaitā ar attiecīgo nometņu, piemaksu treneriem, medicīnas un cita veida izdevumiem.

Severs norādīja, ka īpaši atzinīgi vērtējama BMX programma Valmierā un svarcelšanas programma Ventspilī, savukārt būtiski uzlabojumi nepieciešami peldēšanas un vieglatlētikas programmai Valmierā. Ventspilī centri izveidoti arī vieglatlētikai un šorttrekam, savukārt Limbažos centri izveidoti smaiļošanai un kanoe airēšanai.

2018.gadā plānots turpināt šīs programmas, veicot nepieciešamos uzlabojumus.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • 0
    Janis Zvejnieks 10.10.2017, 19:52:19

    oc ,ludzu visu 37 sportistu vardus ,uzvardus studija ! a to tada aizdoma,ka tie 7500 e., lidz visiem kam pienakas neaiziet

  • 0
    keda 11.10.2017, 09:42:15

    Visos centros kopā tak ir tie 37, tak lasīt vajag uzmanīgāk :) Atdos nākamgad jelgavai šorttreku, tad gan ies zaļi! Varēs Krūziņi un Copišs vilkt dzelzceļa Bērziņu un mūžam talantīgo Bakmanai vai Beikamani, kā nu tur. Tikai patiesībā ir tāda, ka kamēr tik mazā dīķī, kāds ir šorttreks, notiks kasīšanās, tas ne par ko lielāku neizaugs un tikai žūs.

  • 0
    Janis Zvejnieks 11.10.2017, 20:25:05

    Atbildu,čībai.vajag netikai lasit,bet ari domat ar galvu un kautko ari zinat :)netikai plurkstet.lidzfinansejums 7500e.vienam audzeknim(un talak lasi augsa mineto) nak no valsts un pienakas konkretam sportistam un Ventspils oc nevar rikoties ar so naudu ka iegribas.konkreti lai oc atskaitas cik vini ir Tevis minetajiem sportistiem lidzfinansejusi ?un Tavai zinasanai nebutu dzelzcela Berzina, dzelzcels ari nebutu shorttreku atbalstijis ar 20000e. un vel zinasanai. Copins un Roberts Kruzbergs,pec otra PK Dordrechta, atrodas 1 sola attaluma no kvalificesanos olimpiskajam spelem

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: