Ventspils Būšnieku ezera laivu bāze noslēgusi šā gada laivošanas un tūrisma atpūtas sezonu. Šosezon ezerā pārsvarā laivojuši vietējie iedzīvotāji un makšķernieki.

Gleznainais un rāmais Būšnieku ezers joprojām ir iecienīta makšķernieku un citu atpūtnieku vieta, šogad gan lietainās un vēsās vasaras dēļ, apmeklētāju skaits nedaudz mazinājies.

Šīs vasaras lielākais makšķernieka loms bijis 6,9 kg smaga līdaka. Kā novērojuši laivu bāzes apsaimniekotāji, pārsvarā makšķernieki spiningoja un ķēra līdakas, tikai retais makšķerēja ar pludiņu, dedzīgākie makšķernieki, kas ezerā bija ieradušies no Rojas un makšķerēja ar "džerkiem", bez loma gandrīz nekad nepalika, bet vietējie lielākoties makšķerēja ar "rotiņiem" un "gumijām", pie loma tiekot tikai meistarīgākajiem. Kāds makšķernieks, kas bija ieradies no Lietuvas puses Kauņas, bija iemanījies arī tikt pie kārtīgiem asariem. Būšnieku ezerā mītot arī ļoti daudz līņu, taču tos esot grūti noķert.

Lai papildinātu zivju populāciju Būšņieku ezerā, šoruden plānots ielaist 390 kg viengadīgo līdaku.

Laivu bāze atrodas Būšnieku ezera krastā pie Lošupes ietekas, tikai dažu kilometru attālumā no Ventspils centra, un šeit var ne tikai iznomāt dažādas ietilpības laivas, bet arī atpūsties pie dabas.

Makšķerēšanas entuziastiem gan jāatgādina, ka laivu bāzē netiek pārbaudītas makšķernieku atļaujas, taču makšķerniekiem tādām ir jābūt. Arī šogad pāris makšķernieku tikuši pie sodiem.

Šobrīd Būšnieku ezera Laivu bāzē uzsākti Eiropas Jūrlietu zivsaimniecības fonda līdzfinansētā projekta būvdarbi laivu nolaišanas vietas izbūvei, kas paredzēta Ventspils pilsētas Pašvaldības policijas malu zvejniecības apkarošanas pasākumiem, kā arī ezera krastā izbūvētā laipa papildinās esošo Ventspils pilsētas iedzīvotāju un viesu iecienīto atpūtas infrastruktūru.

Vienlaikus noris arī Būšnieku ezera krasta infrastruktūras pilnveidošanas programma, paredzot veloceliņa izbūves turpināšanu gar ezeru - no laivu bāzes Staldzenes ielā līdz Talsu ielai, jaunas gājēju laipas būvniecību ezera krasta purvainajā apvidū ar skatu platformu un veselības takas ierīkošanu ar desmit vingrošanas stendiem. 2018. gadā pilsētas iedzīvotājiem un tās viesiem būs iespēja mērot velomaršrutu visapkārt Būšnieku ezeram.

Lasi vēl

Komentāri (1)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: