Latvijas Basketbola līgas jauno sezonu ar divām drošām uzvarām viesos sākuši BK Ventspils basketbolisti, ar 88:54 pieveicot Valka/Valga komandu, bet jau nākamajā dienā Valmierā svinot uzvaru ar 101:81. 

Ventspilnieki šo maču aizvadīja bez Riharda Lomaža, kura atgriešanās ierindā varētu notikt jau tuvākajā laikā, kā arī Artūra Bērziņa, bet jau mača laikā nepatīkamā savainojumā iedzīvojās Artūrs Grīnbergs, kuram pārsita degunu.

Visi pārējie bija ierindā un maču sāka ar izrāvienu 7:0. Lai gan mājinieki uz brīdi pietuvojās arī viena metiena attālumā, ventspilnieki ātri attapās un atkal attālinājās. Pēc desmit spēlētām minūtēm Ventspilij bija jau vairāk nekā desmit punktu pārsvars (24:13), bet pēc pirmā puslaikā plusi bija vēl lielāki – 53:28.

Arī otrajā puslaikā noteikumus laukumā diktēja ventspilnieki, tikai pa retam pieļaujot kādu vaļību, tomēr pamazām palielinot savu pārsvaru. Pēc trim ceturtdaļām Ventspils bija vadībā 69:42, bet visā mačā svinēja uzvaru 88:54. Uzvarētāju rindās šajā mačā rezultatīvākais bija Bleiks Hamiltons, kurš izcēlās ar "double-double", gūstot 17 punktus un izcīnot 11 atlēkušās bumbas. Savukārt Ingus Jakovičs tika pie 16 punktiem un izdarīja četras rezultatīvas piespēles. Pieciem ventspilniekiem šajā mačā izdevās gūt vismaz desmit punktus.

Otrais mačs izvērsās krietni vien intriģējošāk, jo gados jaunā Valmiera/Ordo komanda visu pirmo puslaiku turējās vadībā, vienu brīdi sasniedzot 12 punktu pārsvaru. Līdz puslaika beigām ventspilnieki gan situāciju uzlaboja un pat tika priekšā, bet Ojāra Bērziņa tālmetiens sarūpēja mājiniekiem +2 (51:49).

Turpinājumā intriga gan izplēnēja. Tā sākumā komandas punktus gan krāja līdzīgi, bet tad sekoja Ventspils 16 punktu izrāviens (69:56), no kura attapties vidzemniekiem vairs neizdevās. Pēc trim ceturtdaļām Ventspilij bija 14 punktu pārsvars (76:62), bet visā mačā svinēja uzvaru 101:81. Pirmo simtu šajā sezonā komandai nodrošināja juniors Kristaps Ķilps, kurš LBL debitēja Valgā, bet Valmierā arī tika pie saviem pirmajiem četriem punktiem.

Rezultatīvākais ar 19 punktiem bija Ronalds Zaķis (viņam arī 8 atlēkušās bumbas), 17 sameta Aigars Šķēle, bet vēl par vienu mazāk – Emanuels Ubilla. Šoreiz sešiem ventspilniekiem bija pa spēkam punktu ailītē ierakstīt divciparu skaitli,

4. oktobrī Ventspils aizvadīs pirmo maču savā laukumā, uzņemot LU komandu, bet 7. oktobrī pie mums viesosies BK Jūrmala.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: