Teātra nama “Jūras vārti” Jaunajā zālē 6. oktobra vakarā notiks latviešu grupu “Manta” un “Inokentijs Mārpls” koncerts.

Raimonds Lagimovs jeb Dambis, grupas Inokentijs Mārpls līderis: grupai ar šo nosaukumu šogad aprit 30 gadu

Ko tieši varēs dzirdēt Inokentija Mārpla koncertā Ventspilī?

– Patiesībā uz Ventspili mums diezgan reti iznāk atbraukt. Vispār esam spēlējuši Jūras vārtos, bet kopš atjaunošanas neesam šeit bijuši. Noteikti spēlēsim gan zināmākos mūsu gabalus, gan arī jaunākas dziesmas.

Grupas dziesmas vienmēr izcēlušās ar tiešiem tekstiem.

– Jā, parasti rodas domas un lirika un gribas dalīties ar apkārtējiem. Tad ietērpjam liriku skaņās. Diezgan sen jau spēlējam, un tā tas ir izvērties. Dziesmas top ļoti dažādi. Tās, kas veidojas spontāni un ātri, savā ziņā man šķiet vislabākās. Ir teksti, kas uzrakstās piecās minūtēs, bet ir arī tādi, kas top gadiem. Dziesmu rakstīšanai iedvesmo vērojumi no dzīves. Zinu, ka citus mūziķus iedvesmo kino skatīšanās vai kas tāds, bet mani vairāk iedvesmo sadzīves situācijas, kādi impulsi, kas uzrunā.

Inokentija Mārpla jaunākais albums Tup'n turies iznāca pirms diviem gadiem. Vai pašlaik top kas jauns?

– Mēs iesākām rakstīt jaunu albumu, bet tas neiet tik ātri. Mēs parasti to darām sesijās – ierakstām kādas trīs dziesmas, tad paiet laiks, ierakstām vēl kādas trīs, tad saliekam visu čupā un izdodam. Grupai ar šo nosaukumu šogad aprit 30 gadu, un es tagad strādāju pie vecās izlases, ko magnetofona lentē kādreiz izplatīju jauniešiem, kas interesējās par mūsu mūziku. Izlasē bija 80. gadu dziesmas, un tagad pienācis laiks to izdot oficiāli. Pašlaik rokos vecajās bildēs, lai izveidotu albuma noformējumu tādā vēsturiskā atskatā. Vēl es darbojos pie tā, lai izdotu Tup'n turies albumu vinilā.

6. oktobra vakarā Jūras vārtos uzstāsies arī ansamblis Manta. Ko varat teikt par viņu daiļradi?

– Domāju, ka Manta ir ļoti kvalitatīvs, interesants un radošs pasākums ar labiem tekstiem un interesantu mūziku. Mantu dzirdēt noteikti vajag nākt! Tā gan, salīdzinot ar mūsu mūziku, ir vairāk klausāma mūzika. Mūsējā vairāk velk uz dejošanu un ņemšanos.

Jau vairāk nekā 20 gadu vadāt Radio NABA raidījumu Bitīt matos, kas veltīts latviešu mūzikai. Ko varat teikt par latviešu mūsdienu mūziku?

– Man šķiet, ka Latvijā jauno mūziķu ir ļoti daudz. Protams, ir gan daudz kā interesanta, gan arī daudz kā tāda, kur tiek atkārtota Rietumu mūzika, un tad šī mūzika īpaši neatšķiras no Rietumu mūzikas. Bet, domāju, tas ir tāds posms, kamēr viņi mācās, vēlāk pāriet uz latviešu valodu un sāk veidot kaut ko savu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: