Šanhajā, Ķīnā, ekonomiskās attīstības profesionāļi no 16 valstīm tikās konferencē, lai diskutētu par ekonomisko sadarbību “Jaunā zīda ceļa” iniciatīvas ietvaros. Vienīgais referents no Baltijas valstīm konferencē bija Ventspils brīvostas pārvaldnieka vietnieks, Mārketinga un attīstības nodaļas vadītājs Igors Udodovs.

Konferencē piedalījās vairāk nekā 250 dalībnieku no 16 valstīm, ko Ķīna noteikusi kā potenciālos sadarbības partnerus. Ventspils brīvostai tika dota iespēja uzstāties konferencē ar prezentāciju par biznesa attīstības iespējām Latvijā un Ventspilī. “Ķīna ir otrā lielākā pasaules ekonomika ar lieliem plāniem ekonomiskās sadarbības attīstībai ārvalstīs. Ir ļoti svarīgi neatlaidīgi strādāt šajā tirgū, lai mūsu piedāvājums tiktu pamanīts. Mēs Ķīnas uzņēmējiem piedāvājam Latviju kā perfektu vietu, lai apkalpotu Eiropas Savienības tirgu,” stāsta I. Udodovs.

Pēc konferences laikraksts “Shanghai Daily” aicināja I. Udodovu sniegt interviju un atbildēt uz jautājumiem par to, kādā jomā sadarbība ar Ķīnu varētu būt viskonstruktīvākā, kā arī ar kādiem izaicinājumiem Ķīnas kompānijām būtu jārēķinās Latvijā.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Anita Vimba 04.10.2017, 11:20:41

    Apsveicu ..Lai veicas Latvijas vardu nest talak biznesa uzplaukuma ..

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: