Ventspils vieglatlēte Māra Grīva izcīnījusi trešo vietu trīssoļlēkšanas sacensībās pasaules Universiādē Taipejā, no otrās vietas atpaliekot tikai par vienu centimetru.

Māra Grīva iepriekš universiādē piedalījās tāllēkšanas sacensībās, kur ieguva astoto vietu. Trīssoļlēkšanas sektorā viņa pirmajā lēcienā sasniedza 13.47 metrus atzīmi, bet savu rezultātu uzlaboja līdz līdz 13.58 metriem, kas tobrīd deva otro vietu. No sava pirms sešiem gadiem sasniegtā personīgā rekorda Grīva atpalika par 23 centimetriem.

Turpinājumā Grīvai vairs neizdevās tik tāli vai tālāki lēcieni, taču ar sasniegto rezultātu pietika bronzas medaļai. Grīvu par nieka centimetru pārspēja Ķīnas sportiste Luna Fū, piektajā lēcienā tiekot pie sava personīgā rekorda 13.59m. Itālijas sportiste Otāvija Čestonaro gan pietuvojās bīstami tuvu ar lēcienu 13.51m, bet ar to bija par maz, lai atņemtu Grīvai bronzas medaļu.

Savukārt par sacensību uzvarētāju pārliecinoši kļuva Nīla Ekhārta no Vācijas, kura trīsreiz lēca pāri 13.50m un savā labākajā mēģinājumā sasniedza 13.91m atzīmi. Ekhārta šovasar piedalījās arī pasaules čempionātā, kur iekļuva finālā un ar 14.07m ieguva 12. vietu.

Māras māsa Gundega Grīva šķēpmešanas sacensību finālā sasniedza 52,98m un ierindojās 12.vietā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: