Divas dienas Kauņā notika trešā Baltijas kausa izcīņa basketbolā, kurā Latviju pārstāvēja arī Ventspils 45+ veterānu komanda.

Spēles notika Saboņa basketbola centra četrās zālēs. Pirmajā sacensību dienā ventspilnieki pusfinālā ar rezultātu 65:53 uzvarēja lietuviešu komandu SC Verbitas, kas pēdējā brīdī aizstāja Igaunijas komandu no Tallinas KK Ribi. Rezultatīvākie šajā spēlē bija Andris Ziemanis (17 punkti, 7 atlēkušās bumbas), Balvis Leimanis (12 punkti, 5 rezultatīvās piespēles), Uģis Lasmanis (10 punkti, 14 bumbas) un Māris Gipsers (10 punkti). Otrajā pusfinālā spēlēja citas divas Lietuvas komandas Pluņģes Olimpas un Kauņas Lt United, bet ar rezultātu 73:59 uzvarēja mājinieki.

Finālā īstu pretestību Kauņas komadai neizdevās izrādīt arī ventspilniekiem, kas piekāpās 52:84 un izcīnīja otro vietu. 13 punktus sameta Leimanis, kuram arī sešas bumbas pie groziem, par vienu mazāk Ziemanim (arī 9 atlēkušās bumbas), bet Lasmanim 11 punkti un septiņas atlēkušās bumbas.

Sacensību dalībniekus svinīgi apbalvoja pats Lietuvas basketbola federācijas prezidents – basketbola leģenda Arvīds Sabonis.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: