1.septembrī pie Ventspils 4.vidusskolas tiks pacelts Mammadaba karogs, kurš plīvos visa mācību gada garumā. Ventspils 4.vidusskola ir viena no deviņām Latvijas zaļākajām skolām, kurai 2017./2018. mācību gadā ir gods būt par Ziemeļkurzemes Mammadaba vēstniecības skolu.

Mammadaba vēstniecības titulu skola ir ieguvusi ar savu aktivitāti un iepriekšējā mācību gadā paveiktajiem darbiem Starptautiskajā vides izglītības programmā „Izzini mežu”, piedaloties meža stādīšanā, sakopjot dabu, apciemojot Mammadaba objektus un vispusīgi integrējot vides izglītību skolas darbā.

Būt par Mammadaba vēstniecību ir liels gods, tomēr tas uzliek arī pienākumus. Katra LVM reģiona apsaimniekotajā teritorijā esošā Mammadaba vēstniecības skola iegūto titulu nes vienu mācību gadu, kura laikā tā darbojas un tiek popularizēta kā reģionāls meža vides izglītības centrs. No AS "Latvijas valsts meži", mežzinātnes institūta "Silava" un citiem uzņēmumiem skolu bibliotēkas tiek papildinātas ar grāmatām par mežu, meža vērtībām un apkārtējās vides jautājumiem.

Uzsākot mācību gadu, Mammadaba vēstniecību skolu skolotāji un skolēni tiek aicināti visa mācību gada garumā godam pildīt īpašos Mammadaba vēstnieku pienākumus, dodot Zaļo godavārdu.

Savukārt 20. septembrī 6. klases skolēni dosies apgūt dabaszinības mežā Latvijas valsts mežu ekspedīcijā - aptuveni 2 kilometru garā izglītojošā pārgājienā ar 10 meža izziņas pieturām pieredzējušu mežsaimnieku vadībā.

Ventspils 4.vidusskola 2017./2018. mācību gadā par Mammadaba vēstniecību sevi sauks jau otro reizi un šobrīd ir vienīgā skola Latvijā, kura šo titulu ieguvusi atkārtoti. Pirmo reizi Mammadaba vēstniecības titulu skolai piešķīra 2011./2012. mācību gadā.

Mammadaba meistarklasi organizē AS „Latvijas valsts meži” Starptautiskās vides izglītības programmas „Izzini mežu” (Learning about Forest) ietvaros sadarbībā ar Valsts Izglītības satura centru. Skolas, kas iesaistījušas visvairāk bērnu meistardarbu veikšanā, pretendē uz gada Mammadaba vēstniecības titulu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: