Latvijas Peldēšanas federācija sadarbībā ar Latvijas Sporta federāciju padomi no 24. līdz 27. augustam Ventspilī organizē apmācību programmu sporta speciālistiem Peldēšanas mācīšanas teorija un pedagoģiskā pilnveide.

Reaģējot uz peldbaseinu skaita lielo pieaugumu un kvalificētu peldēšanas apmācības speciālistu trūkumu, Latvijas Peldēšanas federācija sadarbībā ar Latvijas Sporta Federāciju padomi organizē īpašu vasaras skolu sporta speciālistiem ar augstāko pedagoģisko izglītību, kas dzīvo un strādā pašvaldībās vai novados, kuros ir uzsākta vai tiek plānota jaunu peldbaseinu būvniecība.

Lai jaunajos peldbaseinos nodrošinātu kvalitatīvu mācību treniņu procesu un līdz ar peldēšanas sporta veidiem labvēlīgas sporta infrastruktūras attīstību pieaugtu arī augsta līmeņa peldētāju un augstu sasniegumu potenciāls, nepieciešams nodrošināt sporta speciālistu, kuriem nav specializācijas peldēšanā, apmācību un sagatavošanu. Tikai tā iespējams nodrošināt ne vien kvalitatīvu sporta peldēšanas programmu īstenošanu jaunajos peldbaseinos, bet arī radīt funkcionējošu jauno talantu atlasi un sagatavošanu ceļā uz augstiem sportiskajiem sasniegumiem.

Programmā iekļautas apmācības par sekojošām tēmām: ūdens īpašības un cilvēka pārvietošanās ūdenī iespējas; peldēšanas mācīšanas pamati; peldēšanas mācīšana; peldēšanas veidu mācīšana; drošība uz ūdens baseinā un atklātā ūdenī; mācību nodarbību plānošana un organizēšana un kontrole.

Nodarbības vadīs lektori Jeļena Solovjova (LSPA asoc. profesore, LPF zinātniskās laboratorijas vadītāja, grāmatas Peldēšana autore) un Juhans Kolks (Igaunijas Peldēšanas federācijas Bērnu peldētapmācības programmas speciālists). Praktiskās nodarbības plānotas Ūdens piedzīvojumu parka mazajā peldbaseinā, bet teorijas lekcijas notiks Olimpiskā centra Ventspils viesnīcas semināru telpā.

Nākamajā gadā Ventspilī plānots uzsākt jauna peldbaseina celtniecību. Jaunais komplekss atradīsies Sporta un Kuldīgas ielu krustojumā, un tas būs unikāls objekts, jo 50 metrus garo peldbaseinu ar astoņiem celiņiem varēs sadalīt uz pusēm, iegūstot 16 celiņus pa 25 metriem katru. Tāpat varēs sadalīt tikai pusi no baseina. Blakus lielajam peldbaseinam atradīsies 12,5x6 m baseins, kas būs salīdzinoši sekls un kalpos peldētapmācībai. Jaunā peldbaseina kompleksā būs arī specializēta trenažieru zāle, aerobikas zāle, bet pie ģērbtuvēm atradīsies divas saunas. Kompleksā paredzēts izbūvēt arī rehabilitācijas centru dažādu traumu ārstēšanai un rehabilitācijai, kā arī augstas klases viesnīcu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: