Popē otro reizi sabrauks dziesminieki un ieskanēsies dabas koncertzāles. Te norisināsies dullo dauku festivāls Vārti. Šoreiz tie tiks vērti Popes izglītībai.

21.–23. jūlijā Popes estrādē, pie nakts ugunskuriem un pavisam intīmā noskaņā Tuvplānos muižas parkā dziesminieku paustais izskanēs ne vien latviešu, bet arī līvu, somu, krievu, romu, ebreju un latgaļu valodās.

Vārti vērsies piektdienas, 21. jūlija, vakarā ar vides objekta – Dullo dauku soliņa – atklāšanu un dziesmām Zirgu staļļa koncertzālē un pie nakts ugunskuriem.

Sestdien pirmspusdienā notiks dziesminieku koncerti Tuvplāni Popes muižas parkā. Pievakarē estrādē izskanēs dziesminieku lielkoncerts, bet, kad saule pietuvosies horizontam, muzicēs postfolkgrupa Zāle. Šīs dienas notikumi izskanēs zem zvaigžņotas debess Popes muižas parkā ar pusnakts mistērijām, kas paplašinās ikviena klātesošā personīgos horizontus.

Svētdienas saules lēktu festivāla apmeklētāji varēs sagaidīt kopā ar ornitalogu Vilni Skuju, rodot un saklausot putnu dziesmas. Turpinājumā – muižas zālē izskanēs Ainas Kalnciemas klavesīna un jaunās rakstnieces Lauras Vinogradovas saspēle mūzikā un vārdos. Tā vēstīs senu muižas stāstu, ievibrējot domāšanas saullēktu, kas piešķirs nozīmīgumu mazajai Popes pamatskolai, kas darbojas muižas ēkā. Vārtu organizatori vēlas mazo lauku skolu veidot par vietējas un reģionālas nozīmes alternatīvās un mūžizglītības centru, kurā attīstīt talantus un iedvesmoties idejām.

Festivāla noslēgumā, kad saule iespīdēs mītiskajā Popes pilskalnā, ar klausītājiem koncertuzvedumā Laiks mūsu ir upe tiksies Kārlis Būmeisters, grupa Matters un dzejniece Maija Kalniņa.

Plašāku informāciju lasiet šīs dienas laikrakstā Ventas Balss.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: