BK "Ventspils" izšķirošajā spēlē par iekļūšanu Eiropas Izaicinājuma kausa otrajā posmā otrdien ar rezultātu 99:62 savā laukumā pārliecinoši uzvarēja Izraēlas komandu Haifas "Maccabi".

Līdz ar to Latvijas klubs izcīnīja pirmo vietu B apakšgrupā un kvalificējās turnīra nākamajai kārtai.

Latvijas klubā rezultatīvākais ar 23 gūtajiem punktiem bija Rašads Andersons, kurš 20 no saviem punktiem guva jau pirmajā puslaikā. Ingus Bankevics izcēlās ar 16 punktiem, Lauris Blaus pretinieku grozā sameta 14 punktus, bet Sandis Buškevics guva deviņus punktus, izdarīja deviņas rezultatīvas piespēles un izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas.

Savukārt "Maccabi" komandā 13 punktus guva Silvens Landesbergs.

Spēles rezultātu atklāja viesi, un pirmās ceturtdaļas pirmajās minūtēs ritēja līdzīga cīņa, taču turpinājumā "Ventspils" komandai izdevās veikt izrāvienu 15:4 un iegūt drošu 13 punktu pārsvaru (23:10). Līdz pirmās ceturtdaļas beigām viesiem neizdevās būtiski pietuvoties, un "Ventspils" saglabāja 13 punktu pārsvaru - 27:14.

Otrajā ceturtdaļā "Ventspils" spēlēja ļoti pārliecinoši un sekmīgi noslēdza gandrīz katru savu uzbrukumu, turklāt precīzi metot no jebkuras distances. Tas ļāva laukuma saimniekiem palielināt pārsvaru līdz 20 punktiem, bet nepilnas trīs minūtes pirms otrās ceturtdaļas beigām "Ventspils" basketbolisti sasniedza arī 30 punktu pārsvaru (51:21), ko "Maccabi" līdz puslaika izskaņai būtiski nesamazināja.

Pirmajā puslaikā iekrātais pārliecinošais pārsvars bija pietiekams, lai "Ventspils" komanda otro puslaiku aizvadītu, ļoti mierīgi un droši kontrolējot spēles gaitu, neļaujot pretiniekiem pat aizdomāties par atspēlēšanos. Laukuma saimniekiem izdevās iekrāt arī 40 punktu pārsvaru (88:48), bet vēlāk "Ventspils" basketbolisti sasniedza arī 100 gūto punktu robežu. Mača pēdējās sešas minūtes komandas aizvadīja rotaļājoties, kas noveda pie abpusējām kļūdām, tomēr tas nekādā veidā neietekmēja mača iznākumu.

Otrajā B apakšgrupas mačā otrdien Vācijas komanda Frankfurtes "Deutsche Bank Skyliners", kas pēc "Ventpils" uzvaras jau bija zaudējusi izredzes iekļūt nākamajā kārtā, savā laukumā ar 72:60 pieveica Ukrainas vienību Južnijas "Himik".

Ņemot vērā savstarpējo spēļu rezultātus, otro vietu B grupā izcīnīja "Maccabi" basketbolisti, kas līdz ar to iekļuva turnīra nākamajā kārtā.

B apakšgrupas noslēguma kopvērtējumā pirmo vietu ar četrām uzvarām sešās spēlēs izcīnīja "Ventspils" komanda. Pa trīs panākumiem izcīnīja "Maccabi" un "Deutsche Bank Skyliners", bet ceturto vietu grupā ar divām uzvarām ieņēma "Himik" komanda.

LETA jau vēstīja, ka otrajā posmā 16 komandas tiks sadalītas četrās apakšgrupās pa četrām un atkal aizvadīs divu apļu turnīru.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: