Pašvaldības uzņēmuma Ugāles nami realizētais ūdenssaimniecības projekts aizsācies ar ķibeli – firma pārrakusi ūdensvadu un vairāk nekā diennakti atstājusi iedzīvotājus bez ūdens un siltuma.

 Kāds ugālnieks redakcijai paziņoja, ka pašvaldības SIA Ugāles nami bija izziņojis, ka plānotu remontdarbu dēļ 13. decembrī nebūs ūdens padeves. Bērnudārzs Lācītis savukārt bērnu vecākiem laikus paziņoja, ka šī iemesla dēļ iestāde bērnus nepieņems.

Taču ūdens pirmdien bijis visu dienu, taču nav bijis nedz otrdienas pēcpusdienā, nedz vakar. Visu nakti un trešdien dienā bija atslēgta arī apkure. Ugāles namu valdes priekšsēdētāja Gita Auna skaidro, ka 13. decembrī izdevies iztikt bez ūdens padeves atslēgšanas, savukārt otrdien un trešdien ūdens nav bijis avārijas situācijas dēļ, ko iepriekš nevarēja paredzēt.

Pagastā uzsācies ūdenssaimniecības projekts, un firma Hansa būve, kas veic būvdarbus, nezinot, ka apakšā ir ūdensvads, to pārrakusi. Nevienā plānā šis ūdensvads neesot uzrādīts. Vakar dienas vidū Auna izteica cerību, ka divu stundu laikā ūdens padeve tiks atjaunota.

Bērnudārza Lācītis vadītāja Regīna Artmane-Harmane skaidro, ka bez ūdens iestāde nevar ievērot sanitāro higiēnu un nodrošināt bērnu ēdināšanu. Iestāde nestrādāja pirmdien un arī trešdien. Par to, ka avārijas dēļ iestāde būs jāslēdz arī trešdien, vadība uzzinājusi tikai iepriekšējās dienas vakarā.

Par to arī izziņots vecākiem, taču daļa to, ka bērnus nepieņems, uzzinājuši, tikai atvedot mazuli uz dārziņu. Arī autobusa šoferim, kurš pieved Usmas bērnus, trešdien piekodināts tos autobusā neuzņemt. Vadītājai ir žēl, ka viņi tikuši pirmdien izmuļķoti, bet avārijas situācijas iepriekš paredzēt nevar. Par to, vai iestāde strādās šodien, vakar vadītāja nebija droša. Ceram, ka šobrīd, ķibeles ar ūdenī ir atrisinātas.          

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: