Sestdien, 27. maijā, 110. dzimšanas dienu svinēs Ventspils pilsētas vecākā skola - Ventspils Tehnikums, kas savu darbību uzsāka 1906. gadā kā Tirdzniecības skola tālaika skolu inspektora Jāņa Turauska vadībā.

Par godu šim notikumam Teātra namā “Jūras vārti” plkst. 15:00 norisināsies skolas jubilejas svinīgais pasākums “110 vārdi skolai”, bet no plkst. 19:00 visi pedagogi, darbinieki, skolas absolventi tiksies vakara pasākumā “110 deju soļi skolai” Ventspils Tehnikumā.

Skolas svinīgajā pasākumā, kas norisināsies Teātra namā “Jūras vārti”, satiksies visi skolas bijušie un esošie audzēkņi, pedagogi un darbinieki, kā arī skolas audzēkņu vecāki. Svinīgajā pasākumā neiztiks bez apsveikumiem un uzrunām, sirsnīgiem muzikāliem pārsteigumiem no bijušajiem un esošajiem audzēkņiem, kā arī skolas draugiem – deju studijas “Dzirnas”, Ventspils bigbenda un īpašā viesa - dziedātāja Andra Ērgļa. Pasākuma apmeklētāji varēs apskatīt skolas vēstures izstādi “110 stāsti skolai”, noskatīties filmu “110 skatieni skolai” par skolas attīstību, kā arī kopīgi uzcept un nobaudīt svētku kliņģeri.

Vakara pasākums norisināsies Ventspils Tehnikumā plkst. 19:00, kur klātesošie varēs satikties ar bijušajiem skolas biedriem un pedagogiem, pozitīvā gaisotnē un mūzikas pavadībā atcerēties jaukos skolas laikus. Visi viesi varēs piedalīties skolai paliekošas piemiņas izgatavošanā, no ziediem veidojot sienas gobelēnu “110 ziedi skolai”.  

2011./2012.mācību gadā Ventspils Tehnikums ieguva un joprojām saglabā profesionālās izglītības kompetences centra statusu.

2015. gada augustā tika atklāts jaunais Ventspils Tehnikuma komplekss – pilnībā rekonstruēta vēsturiskā tehnikuma ēka, kā arī uzceltas jaunas praktisko mācību telpas un mūsdienīga  dienestu viesnīca.

Šobrīd skola sagatavo profesionāļus 10 dažādās un nozaru pieprasītās profesijās. Šajā mācību gadā Ventspils Tehnikumā mācības uzsāka vairāk kā 800 audzēkņu.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    asd. 24.05.2017, 17:03:04

    Frāķi-tas nosaukums bija tautā lietots visilgāk.
    Par tehnikumu saukts vien nedaudz gadu.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: