Ventspils poliklīnikā pacientus pieņem audiologopēds. Tas ir speciālists, kas veic runas un valodas spēju novērtēšanu, korekciju un rehabilitāciju dažāda vecuma cilvēkiem.

Ventspils poliklīnikas sertificētā audiologopēde Daina Gorobeca pacientus pieņem katru darba dienu – no pirmdienas līdz piektdienai. Audiologopēds veic pacientu komunikācijas spēju, runas, valodas, fonācijas un rīšanas traucējumu novērtēšanu, diagnostiku, korekciju, terapiju un rehabilitāciju personām jebkurā vecumā, kurām ir dažādu cēloņu izraisīti runas, valodas, tostarp mutvārdu un rakstu valodas, balss, dzirdes un rīšanas traucējumi, lasīšanas, rakstīšanas un rēķināšanas traucējumi. Pieaugušajiem šādi simptomi var parādīties pēc piedzīvota insulta vai galvas traumām.

Bērniem audiologopēds var palīdzēt gadījumos, kad diagnosticēta aizkavēta attīstība, ir specifiski runas un valodas attīstības traucējumi, kā arī mācīšanās iemaņu attīstības traucējumi. Tāpat speciālists var palīdzēt gadījumos, kad ir sūdzības par nepareizu skaņu izrunu, skaņu jaukšanu vai aizstāšanu, atsevišķu skaņu neizrunāšanu, stostīšanos, balss traucējumiem un citos gadījumos. Ārsts konsultācijas laikā apkopo anamnēzi, apskata pacientu un sniedz rekomendācijas.

To, vai cilvēkam nepieciešama audiologopēda konsultācija, izlemj ģimenes ārsts vai ārsts speciālists, kas attiecīgi nosūta pacientu vizītē pie audiologopēda.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: