Sporta skolas Spars vingrotāji ar panākumiem atgriezušies no starptautiskajām sacensībām Lietuvā, Kauņā, kur sacentās labākie Baltijas valstu sportisti.

Daudzcīņā juniorēm 16 dalībnieču konkurencē otro vietu ieguva Sabīne Goša – viņai izdevās izcīnīt zelta medaļu vingrojumā uz līdztekām, kā arī divas bronzas medaļas – atbalsta lēcienā un brīvajās kustībās. «Sabīne papildus saņēma arī godalgu Meistarīgākā vingrotāja, kas ir apliecinājums vingrotājas daudzpusībai un spējām,» atklāja sporta skolas Spars direktors Ilmārs Seilis.

Atbalsta lēcienā zelta medaļu izcīnīja Sabīne Kornijānova; viņai šoreiz astotā vieta daudzcīņā, ko Seilis drīzāk saista ar nogurumu pēc uzvaras Latvijas čempionātā. Pēc treneru domām, negaidīti labi nostartēja Aleksandra Kurčenko, kas izcīnīja bronzas medaļu vingrojumā uz līdztekām un 5. vietu daudzcīņā.

Šoreiz neveicās mūsu sporta meistarēm jeb seniorēm Anastasijai Viņņickai un Dajanai Likovai, attiecīgi sestā un devītā vieta daudzcīņā. Uz atsevišķiem rīkiem vistuvāk medaļām bija Anastasija – viņa izcīnīja ceturto vietu atbalsta lēcienā, piekto – vingrojumā uz līdzsvara baļķa, bet sesto – uz līdztekām.

Pirmajās starptautiskajās sacensībās ārpus Latvijas robežām atzīstami sevi pierādīja zēni. Rihards Trams un Lorents Vilkrists jaunākajā grupā (12 gadi un jaunāki) daudzcīņā ieguva attiecīgi piekto un sesto vietu. Rihardam zelta medaļa atbalsta lēcienā, bet Lorentam divas bronzas medaļas – vingrojumā apļos un uz zirga.

Seilis vēl piebilda, ka tikmēr, kamēr vecāko grupu audzēkņi startēja Kauņā, Liepājā desmito reizi notika tradicionālās I. Rences kausa izcīņas sacensības, kurās sudraba medaļu daudzcīņā jaunākās grupas meitenēm otrajā sporta klasē ieguva Katrīne Ignace. Noslēgumā sporta skolas direktors piebilda, ka šo gadu ventspilnieki noslēgs ar Ziemassvētku balvas izcīņu, kas notiks no 16. līdz 22. Decembrim un kurā piedalīsies visi 140 vingrošanas nodaļas audzēkņi. Tāpat tiks nominēti arī gada labākie vingrotāji.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: