Jaunie nodokļi, gausums cīņā ar ēnu ekonomiku un reformām valsts pārvaldē ir galvenie opozīcijas pārmetumi valdībai. Tomēr visticamāk budžets šonedēļ tiks pieņemts.

Lielākā daļa opozīcijas pārstāvju neatbalsta budžeta konsolidāciju, kas veikta paaugstinot nodokļu nastu un tikai par trešdaļu mazinot izdevumus. Arī finansisti, uzņēmēji un pat pozīcijas deputāti kritizē Vienotības budžetu, norādot, ka tas veicinās jau šobrīd esošās negatīvās tendences – ēnu ekonomikas īpatsvaru un migrāciju.

Galvenie pārmetumi finanšu ministram un valdības vadītājam saistīti ar atkāpšanos no solījuma mazināt valsts pārvaldes izdevumus. Nav attaisnotas vēlētāju cerības par pēctecības nodrošināšanu valdības darbā un budžets, kā jau ierasts vēlēšanu gadā, atkal sagatavots steigā. Par to liecina finanšu ministra Andra Vilka apgalvojums, ka valdība balstījusies uz „kaut kādiem ieteikumiem, kuri nebija konkrēti pārbaudīti” un, ja budžeta izstrādei būtu vairāk laika, tad ietaupījums izdevumu daļā varētu būt lielāks.

Vairāk lasi šodienas laikrakstā "Ventas Balss"!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: