Rīgā norisinājās 20. jubilejas turnīrs sporta vingrošanā “Tīģerēna kauss 2017”, kurā bija ieradušies vingrotāji no Baltkrievijas, Ukrainas, Krievijas, Lietuvas, Izraēlas, Vācijas, Norvēģijas un Latvijas.

Sacensībās spraigas cīņas bija gan komandu vērtējumā, gan daudzcīņā, gan finālos atsevišķos rīkos. Tieši finālos Ventspils vingrotāji parādīja sevi no labākās puses, Marijai Ribaļčenko gūstot divas zelta medaļas atbalsta lēcienā un brīvajās kustībās.

Bronzas medaļu brīvajās kustībās un sudraba medaļu vingrojumā uz zirga ar rokturiem vīriešiem nopelnīja Rihards Trams. Daudzcīņā Rihards guva 5. vieta, jo pēc guvušās plaukstas traumas nespēja ātri atgūties. Savukārt Marijai Ribaļčenko augstāk par 5. vietu neļāva pakāpties četri kritieni no līdzsvara baļķa.

Gūstot pieredzi tādās ranga sacensībās, pozitīvi nostartēja arī jaunie sporta skolas “Spars” vingrotāji: Sabīnei Annai Cinovskai 12. vieta no 17 pre-juniorēm (12-13 gadi), Bruno Bartkevičam un Edvardam Dunduram 8. un 10. vietas (12-13 gadi). Sievietēm kopā ar Mariju vingroja Aleksandra Kurčenko, daudzcīņā iegūstot 9. vietu un finālā uz līdzsvara baļķa – 6. vietu.

Komandu cīņā vīriešiem (vīrieši, juniori, pre-juniori) ventspilnieki palika 12. vietā no 17 komandām, turklāt komandu cīņā sievietēm (sievietes, juniores, pre-juniores) - 8.vietā no 14 komandām. Komandu cīņā tika vērtēti tikai divi labākie rezultāti no trim dalībniekiem.

17.-18. martā Rīgā notiks Latvijas Republikas kausa izcīņas sacensības un Latvijas Republikas čempionāts atsevišķos daudzcīņas veidos.

16.-21. aprīlī notiks Eiropas čempionāts, kurā Latviju pārstāvēs sporta skolas “Spars” audzēkņi Marija Ribaļčenko un Rihards Trams.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Sveiki 09.03.2017, 14:19:43

    Malači Marija un Rihard, lai veicas Eiropas čempionātā. Turam īkšķus.
    Nekad īsti neesmu sapratusi šo sporta veidu, bet ļoti labi ka bērni ar to nodarbojas, ceru jūsu vārdus dzirdēt arī pec dažiem gadiem sarakstā pie labākajiem vingrotājiem Eiropā.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: