Informatīvās kampaņas “Dzīvo siltāk” laikā Ventspilī norisinājās seminārs, kurā tika runāts par pieejamo atbalstu energoefektivitātes pasākumu īstenošanai daudzdzīvokļu dzīvojamās ēkās.

Tajā piedalījās arī pašvaldības SIA "Ventspils nekustamie īpašumi" valdes priekšsēdētājs Valdis Lesiņš, kurš dalījās pieredzē par daudzdzīvokļu ēku siltināšanas projektu vadību Ventspilī.

Semināra laikā klātesošie tika informēti par atbalsta programmas “Veicināt energoefektivitātes paaugstināšanu dzīvojamās ēkās” nosacījumiem, tehniskās dokumentācijas sagatavošanas niansēm, lēmuma pieņemšanas procedūru, kā arī līdzfinansējuma saņemšanas aspektiem. Tāpat arī tika sniegtas konsultācijas daudzdzīvokļu māju pilnvarotajām personām par finansējuma pieteikuma un saistīto pielikumu sagatavošanas jautājumiem, kā arī par daudzdzīvokļu ēkas renovācijas projekta vadības procesa niansēm.

Jāpiebilst, ka pašvaldības SIA “Ventspils nekustamie īpašumi” ir viens no aktīvākajiem dzīvojamo māju apsaimniekotājiem Ventspilī ēku siltināšanas jomā. Pēdējo trīs gadu laikā, piesaistot Eiropas Savienības līdzfinansējumu, Ventspilī renovētas 25 dzīvojamās mājas, bet kopš 2009.gada Ventspilī renovētas jau 42 pašvaldības SIA “Ventspils nekustamie īpašumi” apsaimniekotās daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas. Savukārt kopumā Ventspilī ar ES fondu līdzfinansējumu nosiltinātas 52 daudzdzīvokļu dzīvojamās ēkas. Jāatzīmē, ka siltumenerģijas patēriņš ēkām, kurās īstenoti energoefektivitātes pasākumi, vidēji samazinājies par 52%.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: