BK Ventspils šovakar aizvadīs gada pēdējo mācu savu līdzjutēju priekšā, Čempioun līgas spēlē uzņemot turku Ušak Sportif, un komandas sastāvā šajā cīņā būs arī jaunpienācējs Ingus Jakovičs.

Ventspilniekiem tā būs atgriešanās mājās pēc trīs izbraukuma maču sērijas, kurā izdevās tikt pie vienas uzvaras, bet divas reizes tika piedzīvoti zaudējumi. Pagājušās nedēļas panākums Polijā 79:63 bija komandas pirmā Čempionu līgas uzvara viesos, bet tagad derētu pirmo reizi paveikt vēl kaut ko – uzvarēt divus mačus pēc kārtas. Ventspils rēķinā deviņos mačos ir četras uzvaras, bet turki uzvarējuši trīs reizes, turklāt tikai savā laukumā, tā ka vajadzētu viesiem palīdzēt turpināt šo tradīciju.

Pirmā apļa spēlē Ušakā veiksme varēja uzsmaidīt i vienai, i otrai komandai, tomēr tā izvēlējās mājiniekus, kurus pēdējā minūtē pavilka pieredzējušais Hakans Demirels, iemetot piecus punktus pēc kārtas (74:69). Turku komandas sastāvā joprojām ir Latvijas izlases uzbrucējs Ronalds Freimanis, kurš pirmajā spēlē guva 13 punktus, taču to pametuši amerikāņi Derils Monro un Marks Laionss, kura vietā no spāņu Joventut jau ieradies lietuvietis Šarūns Vasiļausks. Kas jauns ventspilniekiem būs arī 208cm slaidā amerikāņa Zeka Augustija neitralizēšanu, jo pirmajā mačā viņš nepiedalījās. Sešās spēlēs Čempionu līgā viņš vidēji guvis 10,8 punktus un izcīnījis 8,2 atlēkušās bumbas, divas reizes izceļoties ar double-double (16+13; 10+11).

Savukārt Ventspils rindās varētu debitēt aizsargs Ingus Jakovičs, ar kuri tikko noslēgts līgums uz šo un nākamajām divām sezonā. 23 gadus vecais spēlētājs šo sezonu iesāka ārpus Latvijas, Krievijas klubā no Ņižņijnovgorodas, kuru šogad vada liepājnieks Artūrs Štālbergs. Diemžēl pirmā pieredze ārpus Latvijas Ingum beidzās nesekmīgi un pirms pāris nedēļām viņa un Krievijas kluba ceļi šķīrās. Kā jau agrāk biju minējis, pati dzīve mūs piespieda meklēt papildinājumu vairākās pozīcijās. Šis jautājums kļuva aktuāls pēc tam, kad savainojās Rihards Lomažs. Kad kļuva zināms, ka Ingum Jakovičam beigušās attiecības ar Ņižņijnovgorodu, mēs uzrunājām viņu un nu jau esam ar viņu parakstījuši līgumu. Piesaistot Jakoviču, apritē atkal būs 12 spēlētāji un treneriem būs plašāka rotācijas iespēja tieši ārējā līnijā. Plānojam izmaiņas arī garajā galā, taču tās, visticamāk, būs tūlīt pēc gadu mijas, skaidro kluba valdes priekšsēdētājs Ralfs Pleinics.

LBL čempionātos Jakovičs aizvadījis 140 spēles, kurās guvis 1037 punktus, izcīnījis 269 atlēkušās bumbas kā arī izdarījis 268 rezultatīvas piespēles. Kopā ar Liepāja/Triobet 2011./12. gada sezonā izcīnītas LBL bronzas medaļas. Pēc tam sekoja divas sudraba medaļas (2014, 2016) un viens čempiona tituls (2015) ar VEF.

Latvijas nacionālajā izlasē aizvadījis 16 spēles kurās guvis 48 punktus. Šogad Ingus izlases sastāvā piedalījās Olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā Belgradā. 2013. gadā Latvijas U20 izlases sastāvā kļuva par Eiropas vicečempionu.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    keda 21.12.2016, 15:10:00

    Cerams,pavērsies šitas čalis! Galvanais, lai nav tā, ka Toms tagad galīgi tiks malā nobīdīts.
    A turkus jāvinnē :)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: