Pēc piecām Čempionu līgas kārtām turnīrā atlikušas vien divas komandas, kas vēl nav izjutušas zaudējuma rūgtumu un viena no tām – Lietuvas vicečempione Neptunas no Klaipēdas – šovakar viesosies Ventspilī.

Trīs no savām piecām uzvarām Neptunas komanda izcīnījusi savā laukumā, bet abi panākumi viesos nākuši ļoti smagi – ar divu punktu pārsvaru pieveikts Ušak Sportif, ar viena punkta pārsvaru EWE Basket. Ventspilnieki pamanījušies zaudēt abus izbraukuma mačus, kā arī uzvarēt divus no trim mačiem mājās, lai gan tuvu panākumam bija arī zāģī. Sliktā ziņa lietuviešiem – Ventspils ritms līdz šim bijis ļoti stabils, jo zaudējumam allaž sekojusi uzvara, bet pagājušajā nedēļā mūsējiem kā reiz trāpījās neveiksme... Ventspilnieki viesos līdz trešās ceturtdaļas vidum labi cīnījās ar Francijas čempioni ASVEL, taču tad spēle pamazām pajuka un tika piedzīvots zaudējums – 68:83.

Neptunas rindās izteikts atlēts laikam jau ir tikai viens, turklāt ventspilniekiem ļoti labi zināms – Džerajs Grants. Pirms pārcelšanās uz Lietuvu amerikānis pusotru sezonu aizvadīja Ventspilī un kļuva arī par Latvijas čempionu. Šobrīd viņš ir viens no neptūnu līderiem, Čempionu līgā vidēji mačā gūstos 10,4 punktus un savācot 5,6 atlēkušās bumbas. Produktīvāki punktu ziņā gan bijuši divi aizsargi – amerikānis Džimijs Beirons (13,2) un mājinieks Martins Mažeika (11,4), kuram, starp citu, arī nav sveša Latvijas Basketbola līga.

Komandā, kas līdz šim uzvarējusi visās Čempionu līgas spēlēs, nav basketbolistu, kuru CV liktu sajūsmā noelsties. Jā, Beirons ar Kubaņas Lokomotiv uzvarējis ULEB Eirokausā, saspēles vadītājs Lerijs Drū ir Amerikas studentu čempionāta un NBA D-līgas uzvarētājs, taču abu pienesums titulu izcīnīšanā nav bijis pārāk iespaidīgs. Tomēr Adomaitim arī bez džokeriem izdevies izveidot Komandu, turklāt ar raksturu – Eiropā viegli nākusi tikai viena uzvara, bet pārējās trīs bija jāizrauj ar zobiem.

Neptunas netrūkst snaiperu, un vienīgais, kurš nemet trīnīšus, laikam jau ir Grants (nevienu pagaidām nav izmetis pieredzējušais Tadas Klimavičs, bet arī viņš var trāpīt). Netrūkst spēļu, kurā tālmetienu izmests vairāk nekā metienu no tuvākas distances, taču nav tā, ka leiši nemeklētu citas iespējas uzbrukt – tās tiek meklētas un gaidītas pat ļoti pacietīgi un ar piespēli neviens neskopojas. Turklāt visi arī iet pēc atlēkušajām bumbām, tāpēc šis elements varētu būt ļoti svarīgs arī šajā mačā.

Taču vispirms jāatceras, ka, lai uzvarētu Komandu, tāda arī jāliek pretī. Muižniekam un Ko noteikti ir plāns, un jācer, ka šoreiz tam izdosies pieturēties līdz pat uzvaru nesošajām beigām.

Spēles sākums pulksten 19.

C grupas tabula

V Komanda S U Z +/- P
1. Neptunas 5 5 0 +56 10
2. ASVEL 5 3 2 +8 8
3. EWE Baskets 5 3 2 +7 8
4. Rosa Radom 5 3 2 -4 8
5. Ventspils 5 2 3 +25 7
6. PAOK 5 2 3 -7 7
7. Muratbey Ušak Sportif 5 1 4 -15 6
8. Openjobmetis Varese 5 1 4 -70 6
Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -1
    Santa 22.11.2016, 21:47:29

    66 - 61 ! )))

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: