Ventspilī uzstādīta lielākā daļa paredzēto Ziemassvētku gaismas dekoru koku zaros un pie apgaismojuma stabiem, vides objekti parkos un skvēros, kā arī savās šī gada svētku mājvietās iekārtojas egles.

Šogad Ziemassvētku egles tiks uzstādītas tajās pašās vietās, kur iepriekšējos gados, tomēr to noformējums būs citādāks. Jauns noformējums būs eglēm Rātslaukumā, Lielajā laukumā un Pārventas centrā. Aizvadītajā nedēļā tika uzsākts darbs pie pilsētas galvenās Ziemassvētku eglītes – Rātslaukumā - veidošanas. Vispirms tika samontēts eglītes karkass, bet pēc tam uz tā uzstādītas ap 300 mazas eglītes.

Šogad egli Rātslaukumā rotās sarkanas gaismas virtenes, koku zaru, čiekuru un sveču formas gaismas dekori, bet starp tiem rotaļīgi eglītē būs iekārtojušies vāveres silueta dekori. Savukārt pie egles savu kvēlāko vēlēšanos ventspilnieki varēs uzticēt izgaismotiem Ziemassvētku vecīša briežiem ar kamanām. 16. novembrī piegādāta un uzslieta augstākā no svētku eglēm - ap 15 metru augstā egle Lielajā laukumā.

Kā jaunums svētku rotā būs papildu gaismiņu dekorējumi koku zaros. Vairākos kokos tiks izmantotas ne tikai parastās spuldzīšu virtenes kā iepriekš, bet arī dekori krītošu lāsteku formā, tādi paredzēti Kuldīgas un Lauku ielu krustojumā, Raiņa ielā un Pārventas centrā. Pilsētas kokos šoziem tiks uzstādītas 3000 gaismiņu virtenes kopā 36 km garumā ar pavisam 111000 spuldzītēm tajās. Tāpat jauni dekori tiks uzstādīti apgaismojuma stabos Inženieru ielā pie J.Poruka ielas un Kuldīgas ielā posmā no Lielā prospekta līdz Jūras ielai.

Saskaņā ar Ķīniešu horoskopu nākamais ir gaiļa gads, un kā parasti, godinot Jaunā gada simbolu, tam atbilstošais izgaismotais vides objekts tiek uzstādīts pilsētas centrā, izceļot to īpaši. Turklāt nākamā gada simbolam tiks izveidots jauns noformējums.

Darbs pie svētku dekorējumu uzstādīšanas pilsētā tika uzsākts jau oktobrī, lai pakāpeniski svētku noformējuma darbus pabeigtu līdz Pirmajai Adventei, kad tradicionāli Ventspilī tiek svinīgi iedegti visi pilsētas svētku dekorējumi un egles.

Ventspils galvenās egles un pārējo svētku dekorējumu svinīgs iedegšanas pasākums notiks 26 .novembrī, plkst. 17 Rātslaukumā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: