No nākamā gada tiks palielināts prāmju reisu skaits starp Ventspils un Nīneshamnu Zviedrijā, savukārt satiksme ar Travemindi Vācijā tiks pārvirzīta uz Liepājas ostu.

Strauji pieaugot pieprasījumam pēc prāmja pārvadājumiem, uzņēmums Stena Line attīsta un pilnveido biznesu, īstenojot izmaiņas prāmju kustības grafikā, kā arī ieviešot papildus prāmi. Tiek veidots jauns biznesa koncepts, koncentrējoties uz Baltijas jūras ziemeļu reģiona attīstību, kas nostiprinās tirgus pozīciju Baltijas jūrā, iedalot divus galvenos ceļus – uz Zviedriju un uz Vāciju.

Ventspils tiks pozicionēta kā vārti uz Skandināviju, tā stiprinot maršrutu Ventspils–Nīneshamne. Šajā maršrutā pilnībā tiks novirzīts prāmis Stena Flavia, kurš iepriekš arī kursēja no Ventspils uz Travemindi. Maršrutā Ventspils-Nīneshamne ievērojami tiks samazināts pārbrauciena laiks un prāmju atiešanas skaits palielināsies par 30%. No 2017. gada 3. janvāra ierasto 18 iknedēļas reisu vietā šajā maršrutā būs pieejami 24 reisi nedēļā. Prāmja reiss no Ventspils uz Travemindi tiks pārvirzīts uz Liepāju.

Savukārt, Liepāja būs galvenā osta, kas savienos Latviju ar rietumu Centrāleiropu. Šajā maršrutā uz Vāciju tiks ieviests papildus prāmis, tā palielinot reisu skaitu par 25%. No 2017. gada 3. janvāra šajā maršrutā būs astoņi reisi nedēļā. Prāmja reiss no Liepājas uz Nīneshamni tiks pārcelts uz Ventspili.

Prāmja maršrutu un grafiku izmaiņu rezultātā tiek īstenots stratēģiski svarīgs solis, kas ļaus attīstīt un nostiprināt divus lielus un ietekmīgus transporta koridorus – no Ventspils uz Skandināviju un no Liepājas uz Centrāleiropu, ļaujot uzlabot un stiprināt esošo Stena Line pozīciju dažādās Eiropas daļās, tā nodrošinot ilgtermiņa izaugsmi, kā arī sniedzot arvien plašāku pakalpojumu klāstu klientiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: