BK "Ventspils" Eiropas Izaicinājuma kausa izcīņas A apakšgrupas mačā ar 79:70  pieveica Ukrainas vienību Južnijas "Himik", kurā viens no līderiem ir Latvijā zināmais Kērtiss Miledžs.

Apskati foto no spēles!

Rezultatīvākais "Ventspils" komandā ar 19 gūtajiem punktiem bija Rašads Andersons, bet 18 punkti un sešas atlēkušās bumbas Sauļa Kuzminska rēķinā. Savukārt Jānis Strēlnieks guva 16 punktus un izpildīja sešas rezultatīvas piespēles.

Tikmēr "Himik" komandai ar 17 punktiem palīdzēja Oleksandrs Kolčenko, no kuriem 15 viņš guva vēl pirmajā puslaikā. Ar 15 punktiem izcēlās Edins Bavčičs, bet Miledžs guva 13 punktus.

Mačs sākās līdzīgā cīņā, un neviena komanda nespēja iegūt nozīmīgu pārsvaru. Pēc pirmās ceturtdaļas, lielā mērā pateicoties Andersona sekmīgam sniegumam, kurš desmit minūtēs guva desmit punktus, "Ventspils" atradās vadībā ar 21:19.

Otrā ceturtdaļa turpinājās līdzīgi, bet četras ar pusi minūtes pirms puslaika beigām "Ventspils" ieguva līdz tam lielāko pārsvaru, kad pēc Māra Gulbja diviem punktiem panāca 35:29. Nākamie ventspilnieku uzbrukumi bija neveiksmīgi un "Himik" guva deviņus punktus pēc kārtas, panākot jau 38:35 savā labā. Puslaika izskaņā Jānis Strēlnieks ar tālmetienu gan spēja panākt neizšķirtu 38:38.

Trešās ceturtdaļas pirmos četrus punktus guva viesi, tomēr turpinājumā "Ventspils" vadību atguva, ceturtdaļas vidū no 45:46 panākot 51:46. Cīņa kļuva agresīvāka, kas rezultējās vairākās tehniskajās un nesportiskajās piezīmēs, bet neviena no komandām uzvaras kausus savā labā nespēja nosvērt un pēc trešās ceturtdaļas "Ventspils" komanda saglabāja tikai nelielu pārsvaru - 59:56.

Arī pēdējās desmit minūtes ritēja līdzīgā cīņā - "Ventspils" basketbolisti turējās vadībā, tomēr "Himik" vairākkārt panāca izlīdzinājumu. Vēl četras minūtes pirms pamatlaika beigām rezultāts bija 66:66, tomēr turpinājumā septiņus punktus pēc kārtas guva "Ventspils", panākot lielāko pārsvaru mačā - 73:66. Pēdējā minūte sākās ar piecu punktu pārsvaru ventspilniekiem un uzvaru viņiem izdevās nosargāt. Par izšķirošo pavērsienu guva Jāņa Strēlnieka pārķertā bumba pret Miledžu aptuveni pusminūti pirms mača beigām, bet beigās Latvijas klubs izcīnīja samērā pārliecinošu uzvaru.

Vēl šajā apakšgrupā spēlē arī Izraēlas vienība Haifas "Maccabi" un Vācijas komanda Frankfurtes "Deutsche Bank Skyliners", kuru savstarpējā mačā otrdien ar 54:53 sīvā cīņā uzvarēja "Maccabi".

Līdz ar to B apakšgrupas kopvērtējuma pirmajā vietā ar trijām uzvarām četrās spēlēs nostiprinājās "Ventspils", bet "Maccabi" komandai ir divas uzvaras trijās spēlēs. "Himik" komandas kontā viena uzvara trijās cīņās, bet "Deutsche Bank Skyliners" vienība tikusi pie vienas uzvaras četrās spēlēs.

Nevienāds spēļu skaits komandām ir, jo "Maccabi" un "Himik" komandas otrās kārtas spēli izspēlēs tikai nākamajā nedēļā.

Kā ziņots, "Ventspils" komanda ar "Himik" basketbolistiem tikās turnīra pirmajā kārtā, izcīnot uzvaru izbraukumā ar rezultātu 82:71. Pēc tam otrajā kārtā Latvijas klubs savā laukumā mača galotnē ar rezultātu 62:64 zaudēja "Deutsche Bank Skyliners", bet trešās kārtas cīņā "Ventspils" viesos ar 86:80 pieveica "Maccabi" vienību.

Eiropas Izaicinājuma kausā šosezon startē 32 komandas, kas sadalītas astoņās apakšgrupās, pa četrām katrā.

Komandas grupās izspēlēs divu apļu turnīru, pa reizei sacenšoties mājās un izbraukumā. Katras grupas divas labākās komandas iekļūs nākamajā kārtā.

Jau vēstīts, ka "Ventspils" mērķis Eiropas Izaicinājuma kausa izcīņas turnīrā ir iekļūt starp labākajām 16 vienībām.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: