Par gada cerību ir atzīts BK Ventspils spēlētājs Rihards Lomažs. Viņš ir kļuvis par pirmo ventspilnieku, kuram tikusi kāda no nominācijām. Gada balvu LBS pasniedz kopš 2012. gada.

Lai kļūtu par Gada balvas nominācijas Gada cerība, Lomažam bija itin nopietna konkurence. Labākais no labākajiem tiek noskaidrots vienā konkurencē ar basketbolistēm. Kā galvenā ir jāmin U20 un U18 izlašu līdere Digna Strautmane, tomēr par Lomažu kā par labāko nobalsoja treneri, mediji un līdzjutēji. Trešajā un ceturtajā vietā ir jaunās cerības, kurām ir tiešs sakars ar Ventspili. Proti, balsojuma trešajā vietā ir ventspilnieks, taču pērn Liepāja/Triobet spēlējušais Klāvs Čavars. Viņš, līdzīgi kā Lomažs, bija U20 izlases līderis aizvadītās vasaras Eiropas čempionātā Somijā. Savukārt ceturtajā vietā ir Luīze Šepte, kura šovasar paspēja piedalīties divos turnīros – pasaules čempionātā U17 vecuma grupā un U18 Eiropas čempionātā.

Šogad U20 Eiropas čempionātā Helsinkos Lomažs piedalījās visās septiņās spēlēs. Čempionāts tika iesākts ar maču pret Serbiju, kurā Rihards kļuva par komandas rezultatīvāko spēlētāju gūstot 29 punktus. Vēl rezultatīvāks Lomažs bija spēlē pret Spāniju, kurā viņam 31 punkts. Visā čempionātā ar vidēji ik mačā gūtajiem 15.6 punktiem Lomažs bija septītais rezultatīvākais spēlētājs (Latvijas izlasē rezultatīvākais), gūto punktu summā – sestais (109). Pārķertajās piespēlēs 11. vieta (vidēji spēlē 1.9)

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: