Valsts prezidents Raimonds Vējonis cer, ka politiskā kultūra Latvijā arvien uzlabosies un par noziegumiem aizdomās turēti politiķi atkāpsies no amatiem.

Taujāts, vai šāda Rietumu politiskajai kultūrai atbilstoša rīcība būtu jāsagaida arī no smagos noziegumos apsūdzētā Ventspils mēra Aivara Lemberga, Vējonis neatbildēja, tomēr sacīja, ka Rietumu prakse tāda ir un uz to vajadzētu iet arī Latvijā.

Prezidents uzskata, ka partiju politiskā kultūra Latvijā pakāpeniski uzlabojas, taču ir vēl vairāk jātiecas uz augstākiem standartiem. Pēc Vējoņa vārdiem, politiķi zina un arī sabiedrība nojauš, ka korupcija mūsu valstī ir problēma. Arī Latvijas stratēģiskie partneri ir norādījuši uz korupcijas problēmām valstī.

Politiķis uzskata, ka nevar teikt, ka Latvijā ar šīm problēmām necīnās, piemēram, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) pēdējā laika darbības liecina - ja ir kādi pierādījumi, viņi pret šiem noziegumiem cīnās.

Vējonis tomēr uzsvēra, ka tiesībsargājošo iestāžu darbs Latvijā vēl ir jāsakārto un jāuzlabo, lai izmeklēšanas un tām sekojošās tiesvedības neilgtu gadiem. Taisnības izcīnīšanai nepieciešamie gadi, piemēram, atbaida investorus. Tāpat Vējoņa skatījumā, tiesībsargājošajās iestādēs trūkst speciālistu, piemēram, izmeklētāju, tāpēc no valsts puses "jādara kaut kas, lai stiprinātu šo kapacitāti".

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Latvija pāri visām! 14.10.2016, 20:54:03

    Smieklīgi, bezvaras prezidents uz kaur ko tur cer...

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: