Trešo uzvaru LBL čempionātā izcīnījuši BK "Ventspils" basketbolisti, kas savā laukā cīņā ar Barons kvartāls komandu pēdējo ceturtdaļu uzvarēja 37:19, visā mačā izcīnot panākumu 95:74.

Ventspilnieku starta piecinieks: Lomažs, Dīns, Kuksiks, Gražulis un Zaķis. Jau pirmajās divās minūtēs ventspilnieki sāka likt pamatus trešajai uzvarai šajā sezonā - ar precīziem metieniem izcēlās Zaķis (divreiz), Kuksiks, Gražulis un Lomažs tiek panākts 10:2. Augsta rezultativitēte saglabājas arī nākamajā pusotrā minūtē, kad rezultāts ir jau 14:9 un viesi ir spiesti ņemt minūtes pārtraukumu. Uz brīdi tas palīdz, jo līdz ceturtdaļas vidum tiek panākts neizšķirts 14:14. Ceturtdaļas otrajā pusē rezultativitāte mazliet kritās, taču tik un tā abas komandas uzbruka ar augstu precizitāti. Ceturtdaļas rezultāts - 26:22.

Otro ceturtdaļu sekmīgāk iesāk viesi no Rīgas - četri pēc kārtas gūti punkti un vēlreiz neizšķirts (26:26). Rezultativitāte ir strauji kritusies, vairāk tiek domāts par aizsardzību, taču līdz ceturtdaļas vidum mājiniekiem tomēr izdodas atgūt piecu punktu vadību (33:28). Viesiem atkal minūtes pārtraukums, taču šoreiz tas viņiem vajadzīgo efektu nedod. Pēc pāris minūtēm Šķēles tālmetiens pirmo reizi sasniedz vairāk kā desmit punktu pārsvaru (41:30), bet ejot lielajā pārtraukumā pārsvars mazliet pieticīgāks, taču ne mazāk drošs - 42:34.

Iepriekšējos divos mačos BK Ventspils tieši trešajā ceturtdaļā veica izšķirošos izrāvienus un kas līdzīgs tika gaidīts arī šajā mačā, taču šo spēles cēlienu ar pieciem pēc kārtas gūtajiem punktiem iesāk baroni. Bet pēc 3:30 nospēlētajām minūtēm spēle var sākties no jauna - mājinieku pārsvars sarucis līdz 46:44. Vēl pēc pusminūtes nav vairs arī divu punktu pārsvars - tikai 48:47. Vēl pēc minūtes zaudēta arī vadība - 48:50. Ceturtdaļas pirmās piecas minūtes zaudētas ar 6:16 un Kārļa Muižnieka pieprasītais minūtes pārtraukums ir pašā laikā. Ceturtdaļu tomēr izdodas pabeigt ar maziem plusiem (58:55) tācu nav 100% pārliecības par uzvaru arī šajā mačā.

Lai nebūtu spēlēšanās ar uguni, mājinieki pie situācijas uzlabošanas ķeras līdz ar pēdējās ceturtdaļas pirmajām sekundēm un rezultāts nav ilgi jāgaida - Gražulis un Šķēle iemet pa trejacim un pēc nospēlētām 1:16 minūtēm pārsvars atkal ir drošs (64:55). Kad savu trejaci iemet Kuksiks, sasniegts lielākais pārsvars tobrīd - 69:57. Tas pats Kuksiks panāk arī 71:57 un tas viss panākts pirmo trīs minūšu laikā. Šis spēles nogrieznis pabeigts ar 13:2 izrāvienu... Kad ceturtdaļa bija pusē, pārsvars pirmo reizi pārsniedza arī divus desmitus - to nodrošināja Leimaņa divi punkti (80:59). Tālāk piedzīvojumu vairs nebija un beigu beigās uzvaras tika izcīnīta ar vairāk nekā pārliecinošu pārsvaru.

Ventspils - Barons kvartāls 95:74 (26:22, 16:12, 16:21, 37:19)
Ventspils: Gražulis 19, Kuksiks 18, Zaķis 14, Šķēle 14, Lomažs 9, Leimanis 8, Ate 6, Mbodžs 5, Dīns 2

Apskati foto!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: