Taku skriešanas seriāla „Stirnu buks” priekšpēdējā posmā Mākoņkalnā visgrūtākajā Lūša distancē uzvaru svinēja krustpilietis Anatolijs Macuks un Laura Čakle no Ventspils, turklāt ventspilniece priekšlaicīgi nodrošināja uzvaru sezonas kopvērtējumā.

Vairāk nekā 1400 dalībnieki bija pulcējušies startam Rāznas ezera krastā. Padebešu kalna pakājē valdīja skriešanai pateicīgi laika apstākļi: +13 grādu temperatūra un mākoņains laiks, kas rāmākos skrējējus pirms finiša veldzēja ar īslaicīgu, smalku lietutiņu.

35 km garajā Lūša distancē sieviešu konkurencē pirmo reizi kopš pirmā posma Riekstukalnā uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena kāpa Laura Čakle (2:43,57), kurai arī trešā vieta sprinta etapā. Sezonas līdere distanci iesāka savā ritmā, taču viņai pa priekšu aizlidoja Kristīne Kuzņecova, kuras temps bija augstāks par četrām minūtēm kilometrā. Garkalnietei bija jāiet “uz visu” banku, jo pirms šī posma Kuzņecova vēl saglabāja teorētiskas izredzes pacīnīties par uzvaru kopvērtējumā.

Pēc pieciem kilometriem Čakle panāca garkalnieti un pārņēma vadību distancē. Distances beigās pērnās sezonas vicečempione par 15 sekundēm bija ātrāka arī sprinta etapā, kas veda augšup Mākoņkalnā, un finišā Čakle apsteidza Kuzņecovu par septiņām minūtēm. Līdz ar to jau vienu posmu pirms sezonas beigām Čakle nodrošinājusi 1. vietu kopvērtējumā! Trešajā vietā, uzvarētājai piekāpjoties 11 minūtes, igauniete Kaidi Keira Kuka.

25 km garajā Stirnu buka distancē vīriešu konkurencē pirmo uzvaru šosezon izcīnīja Kristaps Kaimiņš (1:33,32). Finišā viņš par minūti apsteidza Gunti Grīnvaldu no Ventspils un par trim minūtēm – Daini Limanānu, kurš kāpa uz goda pjedestāla trešā pakāpiena.

Kalnu karalienes sprinta etapā, neatstājot nekādus variantus konkurentēm, ātrākā bija Evija Melberga (2:26), bet 19 sekundes viņai piekāpās uzreiz divas sportistes, star kurām bija arī Čakle.

22. oktobrī sezonas noslēguma posms risināsies Beverīnas pilskalnā.

Sacensību rezultāti

 

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    Māris 28.09.2016, 12:30:58

    Urā!Stirna Nr.1 Ventspilī!

  • -3
    Ventiņheiteris 28.09.2016, 12:40:34

    Tagad Vergpilī jāizvieto netikai plastmasas govekļi, bet arī stirnas. Kalnā briedis ir, tā ka uz priekšu!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: