Pagājušās sezonas Latvijas trešais spēcīgākais basketbola klubs "Ventspils" svētdien ar uzvaru noslēdza Lietuvas pilsētā Prienos notikušo pirmssezonas pārbaudes turnīru "One team cup".

Ventspilnieki ar 85:80 (22:14, 25:19, 19:16, 19:31) uzveica Kazahstānas komandu "Astana", turnīrā ierindojoties trešajā vietā.

Ar 13 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām rezultatīvākais "Ventspils" rindās bija Šeiks Mbodžs. Pa 11 punktiem iemeta Aigars Šķēle un Villijs Dīns, kuriem arī sešas rezultatīvas piespēles, bet tikpat punkti un piecas bumbas zem groziem Andrejam Gražulim.

Pārbaudes turnīra pirmajā spēlē "Ventspils" ar 86:70 pārspēja Lietuvas klubu Prieņu-Birštonas "Vytautas", bet otrajā mačā ar 72:75 piekāpās Ukrainas klubam Južnijas "Himik", piedzīvojot pirmo zaudējumu pirmssezonā.

Iepriekšējā nedēļā "Ventspils" uzvarēja Liepājas Olimpiskā centra kausa izcīņā. Nākamajā sezonā ventspilnieki bez Latvijas čempionāta grasās piedalīties arī jaunizveidotajā Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas turnīrā, kā arī "Triobet" Baltijas Basketbola līgas (BBL) izslēgšanas sacensībās, ja nesasniegs izšķirošās kārtas Eirokausos.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: