Ventspils rallijreida braucēji Igors Skoks, Rūdolfs Skoks un Arvis Piķis nedēļas nogalē izcīnīja piekto vietu diennakts izturības sacensībās Francijā.

Sacensībās "24 Heures Tout Terrain de France", kuras notika jau 24.reizi, ventspilnieki startēja ar "Mitsubishi Pajero" automašīnu, 60 komandu konkurencē ieņemot augsto piekto vietu absolūtajā vērtējumā, kas ir augstākais šīs vienības sasniegums pēdējo sešu gadu laikā.

Latvijas autosportisti šajās sacīkstēs startēja jau 12.gadu pēc kārtas, bet I.Skoks tajās piedalījās 11.reizi. Šoreiz sacensību trase bija izveidota jaunā vietā, kas atradās vairāk kā 100 kilometru no Parīzes.

Vispirms kvalifikācijas braucienā ventspilnieki izcīnīja 15.starta vietu, tomēr organizatoru kļūmes dēļ I.Skokam nācās startēt kā vienam no pēdējiem, izbraucot no remonta zonas tikai tad, kad trasē jau bija devušās visas automašīnas. Tiesa, pēc stundas, kad bija veikti astoņi apļi, viņš jau bija pakāpies uz 11.vietu.

Karstajā un sausajā laikā braucējiem papildus grūtības sagādāja putekļi, tāpēc trase nepārtraukti tika laistīta, taču līdz ar to arī kļuva slidena un vietām bīstama. Pēc kādas avārijas, kad kūleni apmeta un aizdegās kāda konkurentu mašīna, sacensības uz 40 minūtēm tika apturētas.

Aizritot trešajai sacensību stundai, ventspilnieku ekipāža bija nostabilizējusies septītajā vietā, savukārt turpmākās 16 stundas, pilotiem mainoties ik pēc divām ar pusi stundām.

Viņu vadītā automašīna trasē turējās labi, vienīgās problēmas bija ātri dilstošās riepas, kuras nācās mainīt gandrīz katrā trešajā vai ceturtajā pilotu maiņas laikā, bet gaisa filtru bija jāmaina katru reizi.

Kad līdz finišam bija atlikušas četras stundas, R.Skoks bija apsteidzis vēl vienu konkurentu un sasniedzis jau piekto pozīciju, savukārt vēl nedaudz vēlāk, pēc konkurentu kļūmes, "Tempo 24H" komanda jau bija ceturtā. Tomēr šo pozīciju saglabāt neizdevās.

Sacensību noslēgumā ventspilnieki bija veikuši 187 trases apļus, no trešās pozīcijas atpaliekot par diviem apļiem, bet finišu sasniedza 42 ekipāžas.

Līdz šim augstākais sasniegums Latvijas komandām šajās sacensībās bija 2008.gadā izcīnītā ceturtā vieta, pie kuras tika Igors Skoks, Māris Saukāns un Agris Piķis, bet pērn to atkārtoja Māris Neikšāns, Jānis Berķis un Nauris Berķis.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: