Sabiedrības iniciatīvu par transportlīdzekļu tehniskās apskates veikšanu reizi divos gados Saeimas Prezidijs šodien nodeva izskatīšanai Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā. Portālā "Manabalss.lv" par iniciatīvu tika savākti vairāk nekā 10 000 parakstu.

Iniciatīva paredz mainīt pastāvošo termiņu, uz kādu patlaban Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD) tiek izsniegta atļauja automašīnai piedalīties satiksmē. Tiek piedāvāts pagarināt termiņu un veikt transportlīdzekļu tehnisko apskati reizi divos gados, kā tas notiek, piemēram, Norvēģijā, Lietuvā, Igaunijā, Vācijā un citur.

Kārtības maiņas iniciatori norāda, ka tas ļautu auto īpašniekiem Latvijā ietaupīt gan laiku, gan resursus, jo līdzīgi piemēri no citām valstīm pierāda, ka nav nepieciešamības auto veikt tehnisko apskati jau pēc 12 mēnešiem - tā esot lieka birokrātija un resursu patēriņš. Tāpat tiktu ietaupīta arī nodokļu maksātāju nauda.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • 0
    qwerty 19.09.2016, 19:34:11

    Iniciatīva ir laba, taču naivi cerēt ka mūsu ,,varenie'' laidīs tādu piķi garām.

  • -2
    Janis 19.09.2016, 21:33:58

    Ja ja.... Doma tad laba, bet paverojot kāda stavokli ir automašinas pirms tiek gatavotas TA, tad pec tam, liela, daļa vaditaju auto taisīs reizi 2 gados... kas darisies uz ceļiem?

  • 0
    Riebīgais 19.09.2016, 22:20:03

    Varētu arī pārskatīt ekspluatācijas nodokļu aprēķinu automašīnām pēc 2005 gada 1 janvāra izlaiduma,mašīnas kļūst arvien labākas,dabai draudzīgākas,bet nodoklis vienam otram eksemplāram ir tāds,ka rodas sajūta ka esmu iegādājies vilcienu ar 10 vagoniem.

  • -2
    Dominiks 20.09.2016, 09:48:22

    Ka varēja auto tehnisko stāvokli pārbaudīt bez maksas,aizbraucā uz Talsiem. Tajā darbinieks teica,ka pat puse no auto nevar nemaz pa ceļiem pārvietoties,jo ir dažādas nopietnas problēmas.Kas būs, ja tie ar problēmām brauks divus gadus, nevis tikai gadu.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: