Pieredzējušais Latvijas basketbolists Kristaps Janičenoks laukumā cer atgriezties ātrāk par šī gada beigām, tādējādi apstrīdot iepriekšējās runas, ka viņš varētu nespēlēt līdz pat Ziemassvētkiem.

"Ventspils" komandas basketbolistam Janičenokam maijā Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfināla pirmajā spēlē pret "VEF Rīga" plīsa Ahileja cīpsla. Kopš tās reizes viņš nav spēlējis un pašlaik trenējoties individuāli.

Trešdien Janičenokam bijušas pārbaudes pie ārsta, kurš bijis patīkami pārsteigts par basketbolista atveseļošanās procesu, tomēr ieteicis to nesasteigt.

"Šobrīd man atveseļošanās process nav jāsasteidz, turklāt komanda ir ļoti saprotoša. Liels paldies viņiem par to," atklāja Janičenoks, piebilstot, ka cer laukumā atgriezties tuvāko mēnešu laikā.

"Šī vasara bija citādāka. Pēdējos gados tā man bijusi aizņemta basketbola dēļ, bet tagad bija kruķi un uz kājas smagais zābaks. Kad tas tika noņemts, sākās vairāku stundu vingrojumi katru dienu. Tas ir smags rakstura pārbaudījums," pauda Janičenoks, kurš sekojis līdzi arī Latvijas izlases gaitām Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, kas notika Serbijas galvaspilsētā Belgradā. "Izlases starts varēja būt mazliet veiksmīgāks. Tas būtu bijis ļoti labs, ja iekļūtu finālā un spēlētu ar Serbiju."

Janičenoks atklāja, ka viņam pēc izlases zaudējuma kvalifikācijas turnīra pusfinālā pret Puertoriko palikusi neliela rūgtuma sajūta. Tomēr viņš uzsvēra, ka Latvijas valstsvienībai nākotne izskatās laba. Uz to gan nevajagot ieciklēties.

"Nezinu, vai domāt par pagātni un nākotni ir pareizi. Tas jādara par tagadni, jo sports ir neprognozējams," nedaudz filozofisks bija 33 gadus vecais basketbolists.

Janičenoks arī piebilda, ka šobrīd "Ventspils" komanda nokomplektēta solīdi, taču visvairāk viņu priecē, ka sastāvā ir labi vietējie basketbolisti. "Arī leģionāriem nav ne vainas. Taču kodolam jābūt no Latvijas spēlētājiem."

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: