Sērijveida dzīvokļu cena Ventspils centra rajonos saglabājas nemainīga - 450 eiro līdz 600 eiro robežās par kvadrātmetru. Tirgus aktivitāte otrajā ceturksnī Ventspilī būtiski nav mainījusies.

Augstāks ir pieprasījums un darījumu skaits pilsētas centrā, bet mazāks - Pārventā. Pieprasītākie ir divu un trīs istabu dzīvokļi teicamā stāvoklī pilsētas centrālajā daļā, tomēr ir interese arī par neremontētiem un neapdzīvojamiem dzīvokļiem ar iesāktu remontu. Ventspilī, kur nav jauno projektu, pieprasīti ir dzīvokļi nestandarta daudzdzīvokļu namos. Pilsētas vēsturiskajā centrā dzīvokļu tirgus ir mazaktīvs, jo trūkst kvalitatīva piedāvājuma.

Pieprasījums pēc savrupmājām Ventspilī saglabājas zems, visvairāk darījumu notiek Gāliņciemā. Raksturīgākās cenas vecām savrupmājām ir 35 000 eiro līdz 55 000 eiro, bet jaunām - 100 000 eiro līdz 140 000 eiro apmērā.

Gada nogalē un 2016.gada pirmajā pusē notikuši tikai daži darījumi ar komerczemi.

Darījumu skaits ar viensētām Ventspils apkārtnē ir neliels, piedāvājums ir mazs, un ēkas bieži ir ļoti sliktā stāvoklī. Liels ir pieprasījums pēc lauksaimniecības zemes un atsevišķās vietās, kur pārklājas vairāku lielo lauksaimnieku intereses, var sasniegt pat 4000 eiro par hektāru. Vidējā cena ir 2000 eiro līdz 3000 eiro par hektāru.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: